Håndbold

Blev ringet op af tysk landstræner, men valgte Danmark

I sidste uge blev Aaron Mensing udtaget til det danske A-landshold. Forinden skulle han beslutte, om han ville spille for Danmark eller Tyskland.

Forældrene er tyske. Ja, faktisk er hele familien tysk. Kun han har også et dansk statsborgerskab.

Derfor stod TTH Holstebro-spilleren Aaron Mensing over for et luksusproblem. En stor beslutning. Skal det være Danmark eller Tyskland?

- Det har været lidt specielt - også at være i kontakt med det tyske landshold. Det har jeg været. Jeg har snakket med dem. Jeg skulle træffe en beslutning, og den kom fra maven. Og den er jeg overbevist om, var den rigtige, siger Aaron Mensing til TV 2 SPORT.

- Det tyske håndboldforbund har kontaktet mig, og så har jeg haft nogle snakke med landstræneren.

Alfred Gislason er tysk landstræner, men fik et pænt nej tak fra venstrebacken.

Det var også lidt hoved- mod mavefornemmelse at træffe beslutningen

Aaron Mensing

Overvejede alle muligheder

Aaron Mensing er født og opvokset i Sønderborg, men spillede ungdomshåndbold i Flensborg syd for grænsen.

Siden vendte han hjem til Danmark og SønderjyskE, hvor han spillede indtil sidste sæson.

Nu spiller han i TTH Holstebro, og efter slutspilssejren over Skjern den 10. april blev han ringet op af endnu en landstræner. Denne gang Nikolaj Jacobsen, som fik et ja. Men det har ikke været nogen let beslutning at træffe.

- Den har været lidt svær, og jeg har overvejet alle muligheder. Jeg skulle tage alt i betragtning, for det er en stor beslutning for mig, men i sidste ende er jeg rigtig glad for at have truffet den beslutning.

Chance for spilletid?

Danmark har gennem flere år været bedre end Tyskland på herrehåndboldsiden. Læg dertil, at der er enorm konkurrence på venstreback-positionen, hvor spillere som Mikkel Hansen, Lasse Møller også huserer.

Derfor er det nærliggende at tænke tanken, at chancen for mange landskampe ville være større mod syd.

- Det er rigtigt. Det kunne det måske. Og det var også lidt hoved- mod mavefornemmelse at træffe beslutningen. Men jeg har tænkt over det og overvejet begge muligheder, men i sidste ende må jeg gå med mavefornemmelsen. Den sagde helt klart Danmark, siger Mensing.

- Jeg kan ikke sige, hvad det bliver på sigt. Jeg har fokus på at udvikle mig og mit spil, og så håber jeg, jeg en dag bliver god nok til at få en fast plads.

Nikolaj Jacobsen har udtaget Mensing til EM-kvalifikationskampene mod Schweiz og Finland, hvor blandt andre Mikkel Hansen får en pause.