Ekspert sammenligner Aalborgs oprustninger med AG K√łbenhavn

Aalborgs oprustning med stjerner som Mikkel Hansen og Aron Palm√°rsson v√¶kker minder om AG K√łbenhavns storhedstid, mener Klavs Bruun J√łrgensen.

Et årti præcis.

Det kan meget vel ende med at v√¶re varigheden for frav√¶ret af dansk repr√¶sentation i Champions Leagues forj√¶ttede Final 4. For ikke siden, AG K√łbenhavn gjorde det i 2012, har et dansk herrehold dystet i K√∂ln som et af Europas fire fremmeste klubhold.

Men det fravær kan snart være slut. For i 2022 kan Aalborg Håndbold være et godt bud på en Final 4-deltager.

Nordjyderne opruster virkelig truppen til fremtiden. F√łrst blev den danske landsholdsstjerne Mikkel Hansen pr√¶senteret, og sidenhen er nordiske profiler som norske Kristian Bj√łrnsen, svenske Jesper Nielsen og danske Martin Larsen hentet til Aalborg.

Og l√łrdag erfarede TV 2 SPORT, at ogs√• den islandske stjerne-bagspiller Aron Palm√°rsson fra n√¶ste s√¶son skal spille for Aalborg H√•ndbold. De fire sidstn√¶vnte fra n√¶ste s√¶son, mens Mikkel Hansen kommer til √•ret efter i 2022.

Palmársson blev tirsdag præsenteret i den storsatsende klub.

- Jeg synes, at det er en fantastisk nyhed. Ikke s√• meget for de andre hold i ligaen, men for Aalborg og den danske liga som helhed er det fedt, at der kommer s√•dan en k√¶mpe stjerne til, siger h√•ndboldekspert Klavs Bruun J√łrgensen.

Store tilgange i dansk målestok, men også i det hele taget i håndbold-Europa.

De mangler stadig et helt stort topnavn på keeper-positionen

Klavs Bruun J√łrgensen om Aalborg H√•ndbold

Og akkurat som med de helt store europ√¶iske placeringer er det et stykke siden, at et dansk klubhold sidst viste den slags √łkonomiske muskler. Dengang var det ogs√• f√łrn√¶vnte AG K√łbenhavn, som har flere ligheder med Aalborgs aktuelle oprustning if√łlge Klavs Bruun:

- Jeg synes bestemt, at det minder om hinanden. I forhold til truppens samlede styrke, s√• er det virkelig t√¶t p√•, at Aalborg H√•ndbolds 2022-hold vil v√¶re p√• AG K√łbenhavns niveau. Og resultatm√¶ssigt, tror jeg, at det vil vise sig, at de kan opn√• det samme.

- Og hvis du kigger på bagkæden, så vil jeg gå så langt og sige, at Aalborgs kommende faktisk ser stærkere ud.

Topkeepere vil være interesserede

H√•ndboldeksperten har et ganske godt indblik i det tidligere storhold fra den k√łbenhavnske vestegn. Han var nemlig cheftr√¶ner i den storsatsende klub fra 2009 til 2011. Og dermed ogs√• med til at hente store stjerner som Joachim Boldsen, Mikkel Hansen og Gudj√≥n Valur Sigurdsson til klubben.

Om lidt over et år skal Mikkel Hansen så til Aalborg Håndbold. En tilgang, der formentlig har gjort det lettere at overtale andre profiler til Nordjylland.

- Det bliver nemmere at hverve, når du har hentet store navne som Mikkel Hansen og siden Jesper Nielsen og Aron Pálmarsson til, siger Klavs Bruun, som peger på én position som næste mål i transfertaktikken for Aalborg Håndbold.

- De mangler stadig et helt stort topnavn på keeper-positionen. Og der vil være målmænd ude i Europa, som kigger på det her kommende Aalborg-hold og være ret så interesserede i at komme med ombord.

M√•lm√¶ndene var helt klart bedre i AG K√łbenhavn

Klavs Bruun J√łrgensen

Gevaldigt skridt mod Final 4

I for√•ret 2021 sluttede AG K√łbenhavn p√• en flot tredjeplads i Champions League. Samme placering som KIF Kolding opn√•ede 10 √•r forinden. Nu er det s√• Aalborg H√•ndbold, der sigter mod lignende resultater, hvilket de ogs√• har meldt offentligt:

- Vi har sagt, at det er det, vi g√•r efter. Og det passer meget godt med Mikkels ambitioner. Han vil rigtig gerne vinde Champions League, har direkt√łr Jan Larsen udtrykt det til TV 2 SPORT.

Ambitioner som Aalborg H√•ndbold kan have med rette if√łlge Klavs Bruun J√łrgensen:

- Det synes jeg bestemt. Med indk√łbet af Aron P√°lmarsson, s√• har de taget et gevaldig skridt t√¶ttere p√•.

- Det er vel kun på målmandsposten, at jeg kan være i tvivl, om de internationalt kan ramme det niveau, som vi for eksempel så med Kasper Hvidt og Steinar Ege, siger håndboldeksperten.

Og netop m√•lm√¶ndene og defensiven hos henholdsvis AG K√łbenhavn anno 2012 og Aalborg H√•ndbolds fra s√¶sonstart i 2022 er det f√łrste forhold, som Klavs Bruun J√łrgensen sammenligner herunder.

Målmænd og forsvar

Klavs Bruun: - M√•lm√¶ndene var helt klart bedre i AGK ‚Äď det var et af de st√¶rkeste m√•lmandspar i verden p√• det tidspunkt med Kasper Hvidt og Steinar Ege. S√• den bliver sv√¶r at toppe. Mikael Aggefors og Simon Gade er nu gode keepere, der er blandt den danske ligas bedste m√•lt p√• procenter.

- AG K√łbenhavns defensiv var m√•ske en tand mere rutineret med typer som Joachim Boldsen og Lars J√łrgensen. Men jeg synes, at Henrik M√łllgaard og Ren√© Antonsen lagt sammen med det niveau, Jesper Nielsen har defensivt, er en international st√¶rk akse.

Afstemning

Den stærkeste defensiv?

Stregspillere

Klavs Bruun: - Der er Toft Hansen-br√łdrene m√•ske ogs√• marginalt foran, men de var ikke s√• rutinerede dengang, som Jesper Nielsen eksempelvis er, n√•r han kommer til sommer. Og Ren√© Antonsen er ogs√• en knalddygtig stregspiller. S√• det er ret lige.

Afstemning

Bedste stregspillere?

Fl√łjspillere

Klavs Bruun: - Niclas Ekberg var fremragende og er blevet en stor stjerne siden, og Gudjon Valur var jo nærmest legendarisk dengang.

- Men hvis vi ser p√•, hvor mange m√•l der ender med at blive scoret af fl√łjene, s√• tror jeg godt, at de to nordm√¶nd, Kristian Bj√łrnsen og Sebastian Barthold, hos Aalborg kan ramme samme stort set samme niveau. Og s√• er det bare fakta, at det ikke s√• tit er p√• fl√łjene, at de afg√łrende topkampe vindes.

Afstemning

Bedste fl√łjspillere?

Bagkæden

Klavs Bruun: - Jeg var begejstret for Arn√≥r Atlason og Snorri Gudj√≥nsson, men der er P√°lmarsson alts√• bare en cru op i forhold til landsm√¶ndene. Som helhed ‚Äď og s√• med erstatninger som, Henrik M√łllgaard, Felix Claar, Nikolaj L√¶s√ł og Mads Hoxer ‚Äď s√• synes jeg, at Aalborg f√•r en v√¶sentligt st√¶rkere bagk√¶de. Da √ďlafur Stef√°nsson kom til AG, s√• havde han stadig nogle topkampe tilbage i sig, men der var ogs√• tidspunkter, hvor man godt kunne se, at han var oppe i √•rene.

- Mikkel Hansen var måske mere viril dengang, men han kommer hjem med væsentlig mere erfaring næste år. Martin Larsen er også blevet modnet i Tyskland. Så på papiret bliver det en bedre bagkæde, Aalborg kommer til at spille med. Det er et meget stærkt hold, synes jeg.

Afstemning

Bedste bagkæde?