Håndbold

Mikkel Hansen spillede en rolle i stjernens skifte til Aalborg

Fra sommeren 2022 bliver stjernerne Mikkel Hansen og Aron Pálmarsson holdkammerater i Aalborg Håndbold.

Nyheden om Mikkel Hansens skifte til Aalborg Håndbold fra sommeren 2022 vakte genlyd, og siden er det strømmet til med store navne i det nordjyske.

Allerede fra den kommende sæson skifter norske Kristian Bjørnsen, svenske Jesper Nielsen og danske Martin Larsen til klubben.

Jeg vil gerne vinde Champions League igen

Aron Pálmarsson, kommende Aalborg-spiller

Tirsdag blev Islands ubetinget største håndboldstjerne, Aron Pálmarsson, så præsenteret som ny spiller fra den kommende sæson.

- Det var en stor nyhed, da Mikkel skiftede til Aalborg. Det var sådan noget, alle i håndboldmiljøet snakkede om. Da Aalborg kort tid efter kontaktede min agent med et tilbud, var det relativt let for mig at takke ja til den mulighed. Jeg var faktisk lidt beæret over, at de kontaktede mig. Jeg mener, at signingen af Mikkel Hansen er et klart signal om ambitionsniveauet, siger Aron Pálmarsson til Nordjyske.

Aron Pálmarsson forlod Island som 19-årig i 2009, og siden har han kun opholdt sig på nogle af verdens fineste håndboldadresser.

Først THW Kiel, så Vészprem og senest FC Barcelona, som han forlader til sommer.

Vil vinde Champions League igen

På papiret er det derfor et skridt ned - i hvert fald hvis man kigger mod de største trofæer, herunder Champions League, som Pálmarsson har vundet to gange med THW Kiel.

Den titel har Aalborg aldrig været i nærheden af, men i denne sæson er klubben nået frem til kvartfinalerne, hvor Flensburg-Handewitt venter.

Som Pálmarsson ser det, "er det ret tydeligt, at klubben går all in," og derfor vil hans ambitioner ikke ændre sig med skiftet fra Barcelona til Aalborg.

- Mit mål er altid at vinde Champions League. Inden hver sæson er det det altoverskyggende mål for mig, og det vil det også være i Aalborg. Jeg vil gerne vinde Champions League igen. Jeg har været med i Køln (til Final 4, red.) mange gange, men jeg har kun vundet to gange, og den seneste titel ligger ni år tilbage, så målet er helt sikkert at vinde igen, siger Pálmarsson til Nordjyske.

Aron Pálmarsson har scoret 579 mål i 149 landskampe og var i 2010 med til at vinde EM-bronze.

I denne sæson har han fortsat muligheden for at vinde sin tredje Champions League-titel. FC Barcelona møder i kvartfinalen Meshkov Brest fra Hviderusland.