Håndbold

Det hele begyndte med en god gerning - nu skal Jesper Madsen til OL

Håndbolddommer Jesper Madsen er netop udtaget til OL for første gang. Det hele begyndte, da han ville hjælpe til i foreningslivet.

Fredag aften udløb betænkningstiden. OL eller ej?

For Jesper Madsen gav svaret sig selv. Selvfølgelig takkede han ja til at dømme håndboldkampe ved verdens største sportsbegivenhed, selvom det ikke ligefrem virkede oplagt, da han tog fløjten i munden for første gang.

- Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, fortæller Jesper Madsen til TV 2 SPORT.

- Men da jeg startede med at dømme håndbold, ville jeg bare gerne bidrage til foreningsidrætten. Jeg har både været træner for nogle unge drenge og spillet på et niveau, vi ikke behøver snakke så meget om, og så begyndte jeg at dømme kampe også. Jeg fandt ud af, jeg kunne stige i graderne, og nu skal jeg til OL. Det er fedt!

Jesper Madsen er udtaget til OL sammen med sin faste makker Mads Hansen, der har olympisk erfaring fra Beijing 2008 og Rio 2016.

Hurtigt VM-exit

De to har dømt sammen i denne sæson, da Mads Hansens 24-årige makkerskab med Martin Gjeding ophørte.

Ved herrernes VM i januar dømte Madsen og Hansen fire kampe, inden sidstnævnte testede positiv for coronavirus.

- Vi havde fire supergode kampe, hvor vi også havde en god udvikling undervejs. Derfor syntes vi, vi havde leveret et godt indtryk, men vi ville selvfølgelig gerne have haft flere kampe til at bevise vores værd – også i forhold til en OL-udtagelse, fortæller Jesper Madsen.

- Men vi tog hjem med en følelse af, at vi ikke havde dømt os ude, og det var dejligt.

Senere fulgte en række kampe i OL-kvalifikationen, og tidligere i denne uge kulminerede en god gerning for halvandet årti siden med invitationen til OL i Tokyo.

- Det er det, Mads og jeg har håbet på og stræbt efter. Ligesom spillerne vil vi dommere jo også gerne til OL, konstaterer Jesper Madsen.

OL i Tokyo, der er udsat fra 2020, afholdes fra 23. juli til 8. august. Her skal Danmark forsvare guldet fra Rio 2016, og ifølge håndboldekspert Bent Nyegaard fik Nikolaj Jacobsen og landsholdet "en helt vanvittigt god lodtrækning."