Håndbold

Horsens og den totale nedtur

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ser i denne klumme nærmere på det, der er sket i den seneste håndbolduge.

Drømmen hed slutspil, da Horsens Håndbold Elites træner Lars Frederiksen satte ord på forventningerne til sæson 2020-21 i Bambusa Kvindeligaen. Gik drømmen ikke i opfyldelse, havde Frederiksen også ord for det resterende: bedst blandt de nederste.

Nogle gange går det ikke, som præsten prædiker, men at hele spådommen falder fra hinanden, hører til sjældenhederne.

Nedrykningsspillet har været elendigt med 3 nederlag til følge. Endda et par klare af slagsen, hjemme til Ajax, København – 18-24 – ude mod Holstebro Håndbold – 23-29 – inden søndagens marginale nederlag - 25-26 – ude mod Randers HK, for alvor satte panderynkerne på skrå hos både spillere, trænere og ledere i klubben, der økonomisk slet ikke tåler sammenligning med de klubber og foreninger, de nu er i holmgang med.

Landsholdstilgang

Helt uforståeligt, når jeg ret betragter, hvor megen rutine og kvalitet, der er samlet i Horsens. Melissa Petrén, Trine Knudsen, Marie Mose Vestergaard, Susanne Madsen, Frederikke Gulmark, Daniela Gustin, Julie Gantzel og deres veninder har så sandelig ikke levet op til hverken mine eller en hel del andres forventninger.

Konsekvenserne af elendighedernes elendighed kan vise sig voldsomme. Fakta er, at Lars Frederiksen og hans kvinder skal ud i, hvad der kan blive et djævelsk drama, hvor intet mindre end Horsens Håndbold Elites status som ligahold er på spil.

Petrén & Co. står stadig med langt de bedste kort, når enten Aalborg EH eller SønderjyskE Damehåndbold møder op til de altafgørende kampe om retten til at lege med landets bedste kvindehold.

Det nuværende ligahold starter hjemme og har fordel af hjemmebane i en eventuel tredje og afgørende kamp.

Risikoen for at sæsonen 2021-22 skulle henslæbes i landets næstbedste række har med garanti ikke været et tema, da cheftræner Frederiksen i december 2020 forlængede sin kontrakt frem til 2024.

Allerede her blev det antydet, at ambitionerne var høje, og at der ville komme til at ske ting og sager i og omkring Horsens Elitehåndbold.

Knapt havde vi sagt goddag til 2021, før den tidligere landsholdsspiller Stine Bodholt blev præsenteret i den ambitiøse klub.

Januar var ikke slut, da endnu en landsholdsspiller drog mod Horsens. Laura Damgaard prioriterede mere spilletid og klar til at forlade Viborg HK.

Februar skulle ikke blive mange dage gammel, før den tredje landsholdsspiller, Majbritt Toft Hansen, meldte sig klar til at hjælpe Frederiksen & Co med ambitionen om at være et fast slutspilshold. Endda med ambition om at holde øje med, om der nu også var fire klart bedre hold i landets bedste liga.

Tillykke til talentfabrikken

Af naturlige årsager har jeg ikke de eksakte tal, men jeg vurderer, at der kan være tale om et spillerbudget, der bevæger sig i retning af de 4 millioner, når sæsonen 2021-22 kastes i gang.

Så meget er på spil for Frederiksen & Co, når livet som ligahold skal forsvares mod enten Aalborg EH eller SønderjyskE.

SønderjyskE vandt den første kamp ude mod Aalborg EH. Torsdag har cheftræner Peter Nielsen & Co. muligheden for at smide Allan Heines Aalborgkvinder væk og gøre klar til kampene mod Horsens Elitehåndbold.

Solen skinner, og jeg vil forlade ovennævnte Horsens-tristesse.

Det er tid til at strø masser af laurbær over Jeppe Vestergaard og Skanderborg Håndbold.

”Få røven væk” fra den sidsteplads lød parolen, da jeg hen over sommeren 2020 talte med cheftræner Vestergaard.

Blot 6 points skulle der til for at opfylde den ambition. Ind i nedrykningsspillet med nul – som i 0 – point efter 14 liganederlag i træk.

No problem. Sejre over Holstebro og Randers imponerede, og da Horsens Elitehåndbold slet ikke ville have points, er den sidste kamp lørdag, den 1. maj mod netop Horsens helt og aldeles ligegyldig.

Tillykke til talentfabrikken fra postnummer 8660.

Jeg har skrevet det før, men gør det lige igen. Dennis Bo Jensen, der nu drager mod Lemvig-Thyborøn, og Ajax København slutter på 9. pladsen efter et fantastisk overbevisende nedrykningsspil, der resulterede i 3 sikre sejre. Imponerende!

Lassen, Gidsel og Hoxer

Ugens notabene går til 3 unge stortalenter, der i dag møder ind i verdensmestrenes trup forud for EM-kvalifikationskampen mod Schweiz og Finland.

Jacob Lassen, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold - 25 år, Mathias Gidsel, GOG - 22 år og Mads Hoxer, Mors-Thy Håndbold - 20 år.

Søndag aften dystede Lassen og Gidsel om 1. pladsen i slutspilspulje 1 med følgende statistik: Lassen 8/9 mål. Gidsel 6/6 mål. Hoxer tog for sig af retterne i kampen mod Lemvig Thyborøn: 10/12 mål.

Bare sådan lige som optakt.

Alle tre kaster med venstre hånd, og alle besidder helt ekstraordinære kompetencer meget tidligt i deres karriere.

Dynamiske, smidige og med spilvision, der for de fleste først udvikles senere.

Fartfødder er et must i nutidens håndboldspil, og d´herrer bevæger sig på nogle af de hurtigste.

20-årige Mads Hoxer får stor ros af Bent Nyegaard.

Selvfølgelig er de med i såvel forsvar som angreb. Helt simpelt fordi de dækker ganske fornuftigt op, og ikke mindst fordi de er eksemplariske kontraspillere.

Duelspillere giver sig selv, og så imponeres jeg af deres taktiske fornemmelse. Hos trioen kan træneren eller medspillerne til enhver tid bestille et frikast, som ethvert angrebsspil kan få brug for både tidligt og silde.

De besidder selvfølgelig helt deres egne personligheder. Én af deres helt store styrker faktisk.

Alligevel vover jeg at titulere Hoxer og Lassen som mini-Gidsler. Simpelthen fordi de har så megen fart og er så omstillingsparate, når det kræves. Elementer som er blevet Mathias Gidsels helt store varemærke.

At de kan spille stort set alt bortset fra streg og venstrefløj, siger noget om deres fremtidsmuligheder.

At de også behersker adskillige skudformer, nævner jeg blot for fuldstændighedens skyld.

Allerede nu har de vist en stærk mental styrke, som er så afgørende for at kunne lykkes.

Bedst og vigtigst for deres fremtid. De er ambitiøse. De er ydmyge og helt klar over, at hårdt og intelligent arbejde er vejen frem for at blive en endnu bedre udgave af dem selv.

Nyd dem onsdag og søndag, når de viser sig frem på verdens bedste landshold.