Håndbold

Våbenkapløbet fortsætter: Markussen vender hjem til dansk topklub

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger trækker Nikolaj Markussen i TTH Holstebros hvide spilletrøje fra sommeren 2022.

I Aalborg får de Mikkel Hansen og Aron Palmarsson, og GOG henter Torbjørn Bergerud, men de to topholds konkurrenter vil også være med i det våbenkapløb, der er i gang i den danske herreliga i håndbold.

Denne gang er det TTH Holstebro, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger henter et stort navn til klubben.

TV 2 SPORT erfarer, at Nikolaj Markussen vender hjem til dansk håndbold og skifter til TTH Holstebro, når hans nuværende kontrakt med ungarske Veszprem udløber i sommeren 2022.

32-årige Markussen skiftede til den ungarske storklub sidste sommer, hvor 2.11 meter-manden blev købt fri af hans daværende kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg. I alt nåede han fem sæsoner i Silkeborg og har tidligere også repræsenteret Skjern, El Jaish i Qatar, spanske Atletico Madrid og hjemegnens ligahold Nordsjælland.

68 landskampe er det også blevet til, selv om Nikolaj Markussen nok efterhånden må gå under betegnelsen 'tidligere landsholdsspiller'. Siden han var med til at vinde VM-guld på hjemmebane i 2019, har han nemlig kun optrådt i én landskamp – i november sidste år i en EM-kvalifikationskamp mod Finland, hvor han scorede en enkelt gang i en dansk storsejr på 40-22.

I alt har Nikolaj Markussen repræsenteret Danmark ved fire slutrunder siden sin landsholdsdebut i 2010.

Konkurrencen om spilletiden er hård i Veszprem, hvor der er stjernespillere nok på kontrakt til at kunne stille to Champions League-hold. Derfor har Markussen også tilbragt en del tid på bænken i sin første sæson dernede, hvilket kan være en af forklaringerne på, at landstræner Nikolaj Jacobsen på det seneste har set bort fra bagspilleren - og en af årsagerne til, at Markussen gerne vil hjem til Danmark igen.

Det er ikke lykkedes at få kommentarer fra TTH Holstebro eller Markussen-lejren til det forestående klubskifte eller at få opklaret, om Markussens ankomst i Holstebro betyder, at andre profiler er på vej væk fra klubben i 2022.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har der for nylig været interesse fra den tyske bundesliga for TTH Holstebros nyslåede landsholdsspiller Aaron Mensing, der spiller samme position som Nikolaj Markussen.

TTH Holstebro ligger aktuelt nummer to i sin slutspilsgruppe med gode chancer for at spille sig videre til DM-semifinalerne i denne sæson.