Håndbold

Bredsdorff bliver landstræner

Den snart forhenværende Bjerringbro-Silkeborg-træner får ansvaret for Færøernes bedste håndboldherrer.

Som cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg (BSH) har han været vant til en hav af sejre, men nu venter der ham en helt anden virkelighed.

Peter Bredsdorff-Larsen bliver nemlig Færøernes landstræner fra 1. juli, skriver det færøske håndboldforbund på sin hjemmeside.

- Jeg har fulgt færøsk håndbold gennem mange år, og jeg er meget imponeret over det engagement og den energi, der bliver lagt i det. Både i bredden og på landsholdsniveau, og den energi er jeg blevet meget inspireret af. Derfor har jeg lyst til at prøve at bidrage med nogle af de ting, jeg kan, siger Bredsdorff-Larsen til TV 2 SPORT.

Han overtager jobbet fra landsmanden Sonni Denis Vahlgreen Larsen, hvis kontrakt ikke er blevet forlænget.

Med sig får Bredsdorff sin tidligere assistenttræner Lars Møller.

- Det er naturligt for Lars og jeg, at vi tager del i små og store opgaver. Og det er nærliggende, at vi prøver at bidrage, hvor vi kan. Men den primære opgave bliver selvfølgelig udviklingen af spillerne på og omkring A-landsholdet.

DM- og EM-guld

Allerede i november sidste år stod det klart, at Bredsdorffs kontrakt med BSH ikke blev forlænget efter indeværende sæson.

Han har været cheftræner i klubben siden 2014. Forinden var han i flere år assistenttræner for det danske herrelandshold.

Peter Bredsdorff-Larsen har vundet det danske mesterskab én gang med BSH, mens han som assistenttræner var med til at vinde EM-guld i 2008 og 2012.

Én sejr på fire år

Nu venter der en opgave med et landshold, der siden midten af 2017 har vundet én kamp. Det var mod Luxembourg, som ligeledes er milevidt fra håndboldens top.

- Jeg havde planlagt, at jeg lige ville give mig selv lejlighed til at læne mig tilbage og se, hvad der nu skulle ske. Hvad skulle det næste være efter mange år i tophåndbold? Men så opstod den her mulighed, siger Peter Bredsdorff-Larsen og tilføjer om arbejdet med det færøske landshold:

- Der bliver nogle landsholdsture derop, og så bliver der et arbejde med at følge de spillere, der spiller i Danmark, Norge og Sverige. Både i klubberne, på efterskoler og højskoler.

- Der er en voksende talentmasse, der fortjener en del mere opmærksomhed. Vi skal først og fremmest bidrage til, at færøsk håndbold udvikler sig spillemæssigt og præstationsmæssigt. Og så skal vi have det som et mål ude i fremtiden, at tænk nu, hvis Færøerne en dag vinde en kvalifikationskamp.

Tidligere landstræner forstår beslutning

I 2015 og 2017 vandt Færøerne den internationale turnering IHF Emerging Nations Championship, som tæller mindre håndboldnationer.

Den nu tidligere landstræner forstår godt, hvorfor forbundet har truffet beslutningen.

- Færøerne er kommet meget, meget langt. Det siger noget om den kvalitet, vi har opnået, at en toptræner som Peter Bredsdorff-Larsen siger ja til sådan et job. Det er en ret flot milepæl. Det er sådan, jeg anskuer det, siger Sonni Denis Vahlgreen Larsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Jeg er dog superærgerlig. Jeg havde gerne fortsat i en rolle sammen med Peter, men jeg forholder mig til, at han er så godt et navn.

Den tidligere landstræner er allerede i kontakt med mulige arbejdsgivere, oplyser han, men vil komme nærmere ind på det.

Det er aldrig lykkedes Færøerne at kvalificere sig til et mesterskab. I den nuværende EM-kvalifikation har Færøerne tabte samtlige kamp i gruppen med Rusland, Ukraine og Tjekkiet.