Håndbold

Det tog Gidsel to måneder at erkende, han havde et problem

En samtale med håndboldkollegaen Thomas Mogensen gav Mathias Gidsel det sidste skub til at opsøge en sportspsykolog.

Med en eksplosiv spillestil og et imponerende niveau var Mathias Gidsel stærkt medvirkende til, at de danske håndboldherrer vandt guld ved VM i januar. Et VM, der siden skulle vise sig at vende op og ned på den 22-årige håndboldspillers liv.

Med succesen fulgte en enorm interesse, som han ikke var vant til, mens han fortsat var et relativt ukendt navn. Pludselig blev han genkendt på gader og stræder, og medierne ville dagligt i kontakt med det unge stjernefrø. Men interessen kom med en pris, og for Gidsel var det mentalt hårdt at vende hjem fra Egypten.

Derfor valgte han to måneder efter triumfen at opsøge en sportspsykolog for at bearbejde omvæltningen. Og ifølge Gidsel selv burde han have gjort det noget før.

- Jeg er allermest skuffet over, at der skulle gå to måneder, før jeg erkendte, at jeg havde et problem. Måske fordi jeg var for egoistisk, måske fordi det var et nederlag at søge hjælp, siger Mathias Gidsel i et længere interview med Jyllands-Posten, hvor han samtidig understreger, at folk ikke skal have ondt af ham, fordi slutrunden har ført så meget andet godt med sig.

Store forventninger

Da TV 2 SPORT talte med ham i starten af marts måned, lagde han heller ikke skjul på, at det havde været en vild periode både under og efter triumfen i Egypten.

Især forventningerne fra både ham selv og omverdenen lagde et ekstra pres på ham, da VM-gulvet i Cairo igen blev skiftet ud med halgulvet i den danske liga.

- Det er noget helt andet, og det er også hårdt mentalt. Det har været en mental rutsjebanetur at komme hjem igen.

- Jeg vil rigtig gerne vise, at jeg godt kan præstere over en længere periode og ikke ”bare” en måned. Men folk forventer mere af mig, og når jeg ikke scorer ti mål, kan jeg da godt mærke, at de siger: "Hvorfor kan du dernede, når du ikke kan her?", sagde han dengang til TV 2 SPORT.

Tidligere landsholdsspiller gav det sidste skub

Men det var først, da den rutinerede tidligere landsholdspiller Thomas Mogensen tog fat i ham efter et nederlag til SønderjyskE i slutningen af marts, at Gidsel for alvor gjorde noget ved situationen.

Mogensen opfordrede ham til at opsøge en sportspsykolog, fordi han kunne se på den unge bagspiller, at noget var galt. Og det råd fulgte Gidsel - med stor succes.

- Jeg føler, jeg er tilbage, og derfor kan jeg kun anbefale alle andre unge elitesportsfolk at tale med fagpersoner om deres problemer. Det har udviklet mig meget på meget kort tid, siger Mathias Gidsel til Jyllands-Posten.

Landsholdsspilleren skal i aktion søndag klokken 18.00, når Danmark spiller deres sidste kamp i EM-kvalifikationen.

Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.