Håndbold

Tre spillere scorer topkarakter

Håndboldekspert hos TV 2 SPORT Bent Nyegaard uddeler karakterer til de danske landsholdsspillere efter EM-kvalifikationskampen mod Finland.

Der var meget, der frydede mig denne aften.

Men det, der frydede mig mest, var at se et dansk landshold spille med sådan et humør. Og med sådan en effektivitet. Og stor begejstring.

Det var med et minimum antal fejl. Det var så gennemført, så det er bare med at lette på hatten for de unge mennesker, der fik chancen i dag. Det var et dansk landshold i en meget, meget ung udgave. En udgave, som imponerede mig.

Det kan landstræner Nikolaj Jacobsen og assistent Henrik Kronborg være rigtig godt tilfredse med. Når du er så meget bedre end modstanderen på papiret, så er det med at holde fokus. Og det er ikke altid nemt.

Jeg er imponeret over, hvor godt tingene hang sammen i dag. 46-24 over Finland. Og vinder af kvalgruppen.

Karakterer til de danske spillere mod Finland

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Emil Nielsen

  Målvogter

  Jeg kan ikke komme under et 6-tal. Han står på voldsomme 58 procent. Da han først kom i gang, var han helt og aldedes suveræn. Han snuppede et hav af fløj- og stregskud. Han var sagomelme imponerende. Han har 15 redninger. Han tog fuldstændig brodden af de finske spillere. Han var helt suveræn. 

  6
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han fik 2. halvleg i dag.  Og han fulgte rigtig, rigtig godt op på Emil Nielsens flotte 1. halvleg. Han har 13 redninger på 23 skud. Står på 43 i redningsprocent. Han har rigtig gode redninger fra nært hold. Han snupper dem fra stregen og fløjene. Han falder lidt ned i niveau, fordi der bliver fordelt mål til de to hold de sidste ti minutter. Forsvaret var ikke så kontant til sidst, som de var de første 45 minutter. En rigtig, rigtig god præstation.

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Stor landskamp. 10 mål på 12 forsøg. Han var stensikker på straffekastene. Han har en skud- og faldteknik, når det er allerbedst. Han er manden, du skal kigge efter, hvis du vil lære det. Han var dejlig aktiv i sit forsvarsspil, selvom han gik fejl af det et par gange. Så 5 til Emil. 

  5
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Spillede ikke et eneste sekund. 

  UB
 • Patrick Wiesmach

  Fløjspiller

  Han kan kun få et 6-tal. Han er seks på seks afslutninger. Han er meget opmærksom og dygtig i sit forsvarsspil. Og han er så giftig, fordi han læser spillet så godt. Han hjælper forsvaret i store perioder, når han lægger sig frem. Han har ikke været med landsholdet i nogle år, men han fik i hvert fald gjort opmærksom på, at der er en god dansker nede i Leipzig, der er klar til landsholdet på højrefløjen.

  6
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Spillede ikke et eneste sekund. 

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Han laver tre mål på fire forsøg. Han skyder en enkelt helt ved siden af målet. Han dækker fornuftigt op, og han styrede forsvaret sammen med Henrik Toft. Det var de nye og unge folk omkring dem, og det gjorde han udemærket. Kom lidt for sent indimellem og et par gange fik han ikke tacklet ordentligt af, men alt i alt godt.

  4
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Han er fire på fem. Han scorer altså på 80 procent af sine afslutninger. Han misser en enkelt, hvor han vil kaste den i tomt mål. Ellers var han sammen med Simon Hald drivkraften i det centrale forsvar. Spillede også små 20 minutter i 5-1-forsvaret, og sammenspillet mellem Toft og Hald fungerede udemærket. 

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Spillede ikke et eneste sekund. 

  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller / Kampens spiller

  Han scorer på alle sine seks afslutninger. Jacob Holm er normalt manden, andre dirigerer med. Men i dag var han dirigenten. Stor cadeau for det. Han spillede playmaker-rollen, som han gør nede i Berlin, og den opgave med at få spillet sat op og få kombinationerne i gang, den løste han godt nok flot. Han var en af drivkafterne bag, at spillet var på så højt et niveau. En fornøjelse at overvære. Stor cadeu, fordi han dirigentmæssigt fik tingene til at fungere.

  6
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Spillede ikke et eneste sekund. 

  UB
 • Aaron Mensing

  Bagspiller

  Flot debut. Han får et 4-tal. Han er fem på syv, og han fik i hvert fald godtgjort det, Nikolaj Jacobsen vidste i forvejen. Han er en god spiller, i en kolossal udviklig med et kolossalt skud. Godt blik for tingene. Han gør mange ting rigtigt. Men han bliver også passeret lidt for nemt et par gange i forsvaret. Men en rigtig flot landsholdsdebut. 

  4
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Spillede ikke et eneste sekund. 

  UB
 • Mads Hoxer Hangaard

  Bagspiller

  Også et 4-tal. Han slutter tre på syv. Ganske fornuftigt forsvarsspil. Han lod sig trække væk et par gange, men han faldt flot ind i spillet. Startede kampen med bål og brand. Han havde lavet sine tre mål inden 12 minutter. Det blev en smule mere upræcist i 2. halvleg. Men han er bare så dygtig og hurtig på sine fødder. Når en forsvarspiller er uopmærksom, så er han forbi. Helt sikkert en spiller, vi kommer til at høre mere om. 

  4
 • Jacob A. Lassen

  Bagspiller

  Han laver fire mål på fem forsøg. Han skulle lige falde ind og komme i gang. Han skulle vænne sig til, at Jacob Holm spillede så hurtigt. Forståeligt, for det gik dæleme stærkt. Men da han fik fornemmelse af det, viste han prøver på, hvor stilsikker han er. Han leverede nok, som Jacobsen havde forventet. Stort overblik og dygtig på sine fødder. God indsats i forsvaret også. 

  4
 • Emil Lærke

  Bagspiller

  Endnu et 4-tal. Han startede med at banke bolden i mål ligesom de andre. Så kommer der en periode, hvor han blev taget i paraderne et par gange. Han kom godt i gang med brud på ydersiden, men han havde lidt problemer i sine mand mand-situationer i forsvarsdelen. Smed et enkelt overtalsspil væk. Men Lærke fik vist landstræneren, at der er noget specielt over hans kompentecer. 

  4
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Et 5-tal til Nikolaj. Han er helt sikkert rigtig godt tilfreds med det her. Det er vand på hans mølle. Han ser et landshold være så koncentreret og dygtig til at udføre meget af det, de har trænet og meget af det, han gerne vil se. De danske kombinationer var en fryd. Han skulle have løst problematikkerne forsvarsmæssigt, hvor man til tider var lidt for langsomme. Men han har fået rigtig meget ud af at satse på de her unge spillere. Det var en klog og dygtig beslutning at lade de rutinerede kræfter bliver hjemme. Så det har været en rigtig, rigtig god uge, når det er gået på den her måde med så mange unge mennesker. Baggrunden var måske lidt billig, men der skal atlså noget til at vinde 46-24 over Finland. 

  5