Håndbold

Bundesliga-dansker på vej hjem - og tæt på sin gamle klub

Mens Lasse Mikkelsen ikke får meget spilletid i Melsungen, leder hans gamle klub efter en bagspiller til næste sæson.

I seks sæsoner var Lasse Mikkelsen en profil i Skjern og med til at vinde både DM-sølvmedaljer og to pokaltitler, inden han rejste til Bundesligaen i 2017.

Nu kan playmakeren snart være tilbage i det vestjyske.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Skjern i tætte forhandlinger om en aftale fra sommer med Lasse Mikkelsen, der ikke har fået meget spilletid i denne sæson i sin tyske klub Melsungen, hvor træneren - den tidligere danske landstræner Gudmundur Gudmundsson - ofte har henvist danskeren til bænken.

Derfor er 32-årige Lasse Mikkelsen interesseret i at vende hjem til Danmark og den danske liga. Men én ting kan forhindre et skifte allerede til sommer. Melsungen har Mikkelsens signatur på en aftale for endnu en sæson, og derfor skal tyskerne acceptere at slippe danskeren før tid for at spare hans løn.

'Et spændende navn'

- Det er korrekt, at der er stor interesse for Lasse hjemme fra Danmark, og vi er da også i gang med at kigge på hans muligheder fremover. Men lige nu har han kontrakt i Melsungen til 2022, siger Lasse Mikkelsens agent, Nikolaj Bröstrom.

Agenten vil ikke bekræfte, at en aftale med Skjern er tæt på - og det vil bestyrelsesformand Carsten Thygesen i den vestjyske klub heller ikke.

- Det er da ingen hemmelighed, at vi leder efter en ekstra bagspiller, men der er ingen aftaler på plads, siger Carsten Thygesen, som dog kalder Lasse Mikkelsen for 'et spændende navn'.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Lasse Mikkelsen selv.

Lykkedes det at få aftalen endeligt på plads, vil Lasse Mikkelsen i Skjern komme til at afløse blandt andet islændingen Elvar Örn Jönsson, der skifter til netop tyske Melsungen.

Skjern mister også prominente navne som Bjarte Myrhol, Anders Eggert, Jonas Tidemann og Jonathan Stenbäcken efter denne sæson, men har til gengæld lavet aftaler med stregspilleren Emil Bergholt og Senjamin Buric, fløjspilleren Lasse Uth og den svenske VM-spiller Alfred Jönsson.

Med tre runder tilbage i slutspilspuljerne har Skjern stadig en chance for at spille sig i DM-semifinalerne. Næste kamp er onsdag aften mod mestrene fra Aalborg, der kommer på besøg i det vestjyske. Der er optakt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18 og kampstart klokken 18.30.

Senere samme aften mødes også TTH Holstebro og Skanderborg direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.