Håndbold

Danske klubber raser over genåbningsaftalen

Flere klubbosser er stærkt utilfredse med, at der stadig ikke må komme tilskuere til håndbold.

Spillesteder må afholde koncerter med publikum fra på torsdag, men de store håndboldhaller rundt omkring i landet skal fortsat stå gabende tomme.

Sådan lyder retningslinjerne i den seneste genåbningsplan, selvom en ekspertgruppe forinden havde givet grønt lys for tilskuere til blandt andet håndboldkampe.

Fra 6. maj og frem til næste genåbningsfase 21. maj er der udsigt til op til 21 håndboldkampe i mesterskabs- og nedrykningsslutspillene.

Dertil kommer, at Aalborg Håndbold står foran en normalt lukrativ Champions League-kvartfinale mod Flensburg-Handewitt, som nu også må spilles for lukkede døre.

Herunder kan du læse et udpluk af reaktioner fra håndbolddanmark, som er i oprør over den politiske beslutning.

Jan Larsen

Direktør, Aalborg Håndbold

- Jeg blev noget chokeret, da jeg mødte ind på kontoret i morges. Jeg håber og tror, at politikerne i nattens mulm og mørke simpelthen har lavet en fejl. Det bør det være.

- Jeg kan ikke se, hvorfor alt andet åbner, og vi som de eneste ikke kan være en del af det. Men det er jo fair nok at lave en fejl. Så må man bare skynde sig at rette den.

- Der må være en eller anden god forklaring fra politikerne til os på, hvorfor vi er undtaget. Den glæder jeg mig til at høre.

Kasper Jørgensen

Direktør, GOG Håndbold

- Jeg er rasende, frustreret, apatisk, uforstående. Vi har åbenbart ikke råbt højt nok. Restauratører har råbt højt på grund af 30-minuttersreglen. Fodboldklubberne har råbt højt for at få lov at åbne.

- Det er åbenbart dem, der råber højest, der skal have lov at åbne. Det er nok en følelsesladet konklusion, men det er sådan, vi oplever det lige nu.

- Vi har serviceret dem, der skulle træffe beslutningerne med de informationer, vi kunne komme med. Der er i hvert fald ikke noget i det, der taler for, at vi ikke skulle kunne åbne.

- Det eneste, vi ikke har gjort, er at råbe højt. Men jeg mener stadig ikke, det er overskrifterne, der skal bestemme, hvilke beslutninger der skal træffes.

Daniel Grønhøj

Direktør, Herning-Ikast Håndbold

Jeg kan jo i princippet arrangere en koncert i hallen dagen efter kampen, og så må jeg lukke 2000 mennesker ind ifølge aftalen. Men jeg må ikke lukke nogen ind til håndboldkampen. Det taler imod al logisk sans, siger han til Herning Folkeblad.

Per Bertelsen

Formand, Dansk Håndbold Forbund

- Jeg er rigtig glad på spillestedernes vegne, at de kan få lov at åbne. Problemet er logikken i de ting, der foregår. Den mangler jeg i det her, siger DHF-formand Per Bertelsen.

- Vi skal ikke stilles bedre end andre, men jeg synes godt nok, at vi i øjeblikket bliver stillet ringere. Vi kan have en hal i Herning til 12.000 tilskuere, hvor vi ikke må lukke nogen ind. Det er mig komplet uforståeligt.

- Bare nogle få tilskuere havde lunet i klubberne, fordi de så kunne have fået nogle sponsorer ind, som de kunne have begyndt at servicere en lille smule. Det er dybt bekymrende.

Thomas Christensen

Direktør, Divisionsforeningen Håndbold

- Vi er megaskuffede og uforstående. Jeg synes, der mangler argumenter for, hvorfor ingen tilskuere må komme til håndboldkamp, men til alt muligt andet

- Vi havde en positiv forventning i forhold til indstillingen og betragtningerne til tingene. Vi har bidraget alle steder og svaret på alle spørgsmål, vi har fået. Vi har sikret, at alle dem, der skal træffe beslutningerne, har den viden, der skal til, siger Thomas Christensen.

- Man når en anerkendelse af, at når det er en politisk forhandling, kan alt ske. Der var så bare ikke nogen, der syntes, at håndbold var en del af det. Jeg er virkelig, virkelig skuffet.