Håndbold

Ingen tilskuere til håndbold: - Virkelig skuffet og uforstående

Divisionsforeningen Håndbold er stærkt utilfreds med den politiske beslutning om ikke at tillade tilskuere til håndboldkampe endnu.

Denne uges DM-semifinaler for kvinder blev flyttet til næste uge i håb om, at genåbningsaftalen ville tillade tilskuere i de danske håndboldarenaer.

Men flytningen har vist sig formålsløs.

For mens kulturarrangementer som koncerter og biografoplevelser igen kan byde gæster indenfor, er sportsarrangementer, herunder håndbold- og ishockeykampe, ikke omfattet.

- Vi er megaskuffede og uforstående. Jeg synes, der mangler argumenter for, hvorfor ingen tilskuere må komme til håndboldkamp, men til alt muligt andet, siger Thomas Christensen, der er direktør i Divisionsforeningen Håndbold, til TV 2 SPORT.

I fodbold er der en særskilt aftale, som tillader et begrænset antal tilskuere på stadion til kampene i blandt andet Superligaen.

Ekspertgruppe med positiv anbefaling

En ekspertgruppe for store begivenheder anbefalede ellers, at man kunne åbne for siddende tilskuere til indendørs sportsbegivenheder med tilskueropdeling i sektioner. I første omgang blev maksimum 500 tilskuere i hver sektion anbefalet.

Men de anbefalinger har altså ikke mødt politisk opbakning.

- Vi havde en positiv forventning i forhold til indstillingen og betragtningerne til tingene. Vi har bidraget alle steder og svaret på alle spørgsmål, vi har fået. Vi har sikret, at alle dem, der skal træffe beslutningerne, har den viden, der skal til, siger Thomas Christensen.

- Man når en anerkendelse af, at når det er en politisk forhandling, kan alt ske. Der var så bare ikke nogen, der syntes, at håndbold var en del af det. Jeg er virkelig, virkelig skuffet.

- Jeg kan mærke på baglandet, at mange er klar til at råbe meget, meget højt, for man sidder med en fornemmelse af, at det er det, der hjælper. Sådan har man gjort, når man synes, 30-minuttersreglen på barer er latterlig. Og så fjerner man den. Hvis det er højlydt brok, der skal til, må vi det. Jeg synes bare, det er latterligt.

Opgiver ikke håbet

Thomas Christensen og håndboldens interessenter har dog ikke opgivet tilskuere i denne sæson endnu.

Faktisk er han på stående fod ikke klar over, hvorvidt håndbold bliver en del af den næste fase i genåbningen, som træder i kraft 21. maj. Det var kunne han heller ikke få efter samtaler med Danmarks Idrætsforbund.

- Vi kæmper videre og skal også lige forstå hele teksten. Jeg sidder ikke og forstår den 100 procent. Vi kan ikke have tilskuere i hallerne fra torsdag, men jeg kan ikke forstå, man må andre ting i stedet.

- Vi håber på, at de afgørende kampe i slutspillet og i Final4 (pokalturneringen, red.) kan blive med en eller anden form for tilskuere, så vi kan få en glædelig afslutning på sæsonen og kan se frem mod en ny sæson med en god fornemmelse.