Håndbold

Højlunds dag ødelagt af nedslående nyhed

Håndboldspillerne i de danske ligaer skal fortsat spille for tomme tribuner, da de ikke er en del af den nye genåbningsaftale.

Biografgængere, fitnessfolk og koncertgæster kan igen se frem til at nyde deres passion og hobby.

Men for håndboldspillere og -fans er virkeligheden en anden. De er ikke omfattet af den nye genåbningsplan, og de kan derfor se ind i en tid, hvor tomme tribuner i de danske håndboldhaller fortsat vil være normalen.

Oven på nyheden satte flere danske klubber og generalsekretæren i Dansk Håndbold Forbund spørgsmålstegn ved beslutningen. Og nu melder Odense-spilleren Mie Højlund sig også ind i koret.

- Det er trist. Vi var vant til at spille for liv og glade dage. Folk der heppede, små piger og drenge, som skulle ind og møde deres idoler, og som bare var glade for at se os. Man har vænnet sig lidt til det, men glæden var virkelig stor ved tanken om, at der kunne komme bare lidt liv og glade dage her i hallen igen. Det ødelagde min dag.

- Jeg er gået til træning i dag og har været helt irriteret på grund af den beslutning. Vi havde virkelig håbet på at vågne op til en god besked, om at vi kunne få tilskuere i hallen til de vigtige kampe her i slutningen af sæsonen, så det er vi megaærgerlige over, siger Mie Højlund til TV 2 SPORT.

Klubberne har vist, at de kan klare det

En af grundene til, at beslutningen irriterer den danske landsholdsspiller, er, at hun mener, håndboldklubberne har bevist, at de kan håndtere tilskuersituationen forsvarligt.

Derfor finder hun det ærgerligt, at håndbolden alligevel nedprioriteres.

- Vi er virkelig triste over det. I takt med at Danmark er åbnet mere op, og flere har fået lov til at åbne op, så er jeg virkelig ærgerlig over, at håndbolden bliver nedprioriteret på denne måde. Jeg synes, klubberne før har vist, at de sagtens kan administrere at få tilskuere ind i hallerne og sagtens kan administrere de her forhåndsregler, der skal tages i forhold til coronarestriktioner. Det er meget ærgerligt, at man ikke har kigget på det, og hvordan klubberne har håndteret det tidligere, siger hun.

Får betydning for de afgørende kampe

Det fortsatte forbud mod tilskuere i hallerne kommer blandt andet til at gå ud over kvindernes DM-semifinaler, som blev flyttet til næste uge i håb om, at genåbningsaftalen ville tillade tilskuere i de danske håndboldarenaer.

Men sådan gik det ikke.

Mie Højlund er selv en del af de kommende semifinaler, hvor hun sammen med Odense Håndbold skal møde Team Esbjerg. Derfor har situationen omkring tilskuerne også fyldt i omklædningsrummet.

- Vi har selvfølgelig gået i truppen og snakket lidt om det. Især fordi datoerne for semifinalerne er blevet rykket i håbet om, at vi kunne nå at få tilskuere ind i hallen. Og vi har efterhånden spillet en hel sæson for tomme tribuner, og det har vi gjort med glæde i forhold til coronarestriktioner, men vi havde også glædet os sindssygt meget til at få tilskuere tilbage i hallerne. Det havde været perfekt timing at få dem tilbage til de vigtige kampe, siger Højlund.