Håndbold

Storhold i sensationel nedtur

Anne Mette Hansen og Györ faldt fuldstændig sammen i den altafgørende ligakamp mod deres nærmeste konkurrenter.

Den ungarske storklub Györ er på vej til glippe mesterskabet for første gang siden 2015.

Onsdag tabte de overraskende med ni mål til konkurrenten Ferencvaros.

Anne Mette Hansen har spillet i Györ siden 2017.

Begge klubber har nu 40 point med fem kampe tilbage, men Ferencvaros er i front, fordi de er bedst i det indbyrdes regnskab.

I klubbernes første møde i sæsonen vandt Györ ellers med seks mål, men i onsdagens kamp faldt holdet - med stjerner som Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Estelle Nze Minko - helt sammen og tabte med ni mål.

Selvom den stærke forsvarsspiller Beatrice Edwige forlod kampen med en skade, er der ingen undskyldninger, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Når man ser på, hvilket hold Györ stiller med, så er det en sensation, at de ikke længere selv kan afgøre mesterskabet. Vi snakker altså om et hold, der inden ret længe kan vinde Champions League, lyder det fra Nyegaard.

Taber sjældent

Györ vandt Champions League i 2017, 2018 og 2019. I år er de nået til semifinalerne, hvor de møder Brest.

Györ-spillerne fejrer holdet tredje Champions League-titel i træk.

Inden den kamp har de i pokalturneringen mulighed for revanche med Ferencvaros.

I ligakampen blev Angela Malestein den store helt fra Ferencvaros, da hun blev kampens topscorer med ti mål efterfulgt af klubkammeraten Emily Bölk med otte mål. Györs topscorer blev Veronica Kristiansen med fem mål. Anne Mette Hansen, som spiller for Györ, kom på måltavlen en enkelt gang.

Selvom der fortsat resterer fem ligakampe, er sandsynligheden meget lille for, at Ferencvaros dummer sig. Indtil videre har de to tophold kun tabt én kamp hver. Og det er til hinanden. Resten af kampene er vundet.