Håndbold

Fransk talent imponerer i interview på dansk

Noah Gaudin havde overskud til både at sende boganbefalinger og venlige hilsner afsted på dansk, da han blev interviewet i pausen mod GOG.

Den danske sprog er en svær én.

Men ikke for SønderjyskEs franske bagspiller, Noah Gaudin.

For selvom SønderjyskE torsdag udspillede sin chance i herreligaens slutspil, da de tabte med otte mål til GOG, så imponerede den 21-årige franskmand i den grad. Især da han stillede op til interview med TV 2 SPORT i pausen af kampen, hvor reporter Stine Bjerre Mortensen proklamerede, at det ville foregå på dansk.

Hvad synes du om jeres første halvleg? Spurgte hun den 21-årige franskmand, der kunne konstatere, at hans hold var bagud med en enkelt scirubg, 13-14, inden han begyndte lidt hakkende:

- 5-1 … 6-0 … undskyld.

Men derfra flød sætningerne og analysen bedre end den lidt hakkende TV-forbindelse fra Sønderborg.

- GOG har rigtig dygtige spillere. Morten Olsen. Når du kigger på ham. Han kan score ti mål. Men 14 mål mod GOG er fint. Vi skal score flere mål de sidste 30 minutter, men det er fint. Nu er vi tilbage og bagud med en. Vi skal vinde i dag.

Har læst Lars Christiansens bog

Det franske stortalent kom til SønderjyskE og den danske liga fra franske PAUC Handball forud for denne sæson. Her har han indtil videre markeret sig med 87 sæsonscoringer og fart i angrebsspillet.

Fart har der tydeligvis også været på i danskundervisningen. For da franskmanden først kom i gang i pauseinterviewet, så var han næsten ikke til at stoppe.

- Hej til min dansklærer, lød det til slut fra bagspilleren, der smilende vinkede ind i kameraet og fulgte op med et lille fun fact, der sikkert varmer i mange danske håndboldhjem:

- Jeg har læst en dansk bog. Lars Christiansens bog.

- Bliver spændende at følge

I torsdagens slutspilskamp blev det til fem scoringer fra Gaudin, som er en speciel case i dansk håndbold. Det er nemlig ikke mange franske spillere, der er tilbøjelige til at skifte den stærkt besatte franske liga ud med udvikling i den danske. Blandt andet derfor har håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen også lagt mærke til den unge franskmand.

- Han er spændende, Noah Gaudin. Han er dejligt kreativ og har et godt skud.

- Hvis vi ser på, hvordan fransk håndbold har været fokuseret ekstremt meget på mand-mand-spillet, mens vi i Danmark har fokuseret mere på det sammensatte spil, så virker det som et fornuftigt valg for ham at tage hertil. Og det bliver spændende at følge, lød det under kampen fra eksperten.

Og lige så elegant, den vævre franskmand er på banen, lige så elegant afsluttede han sit første TV-interview på dansk.

- Jeg håber, I kan forstå mig. Hej hej.

Hele interviewet kan ses i videoen i toppen af artiklen.