Håndbold

GOG har fundet Jakobsens afløser

GOG henter den svenske fløjspiller Jerry Tollbring i tyske Rhein-Neckar Löwen.

Når Emil Jakobsen rejser til Tyskland efter denne sæson, rejser hans afløser den anden vej over grænsen.

GOG har skrevet kontrakt med den svenske venstrefløj Jerry Tollbring, der siger farvel til Rhein-Neckar Löwen et år før planlagt.

Det oplyser den tyske klub på sin hjemmeside.

Den nu 25-årige Jerry Tollbring er noteret for 71 landskampe for Sverige. Han har spillet i Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen siden 2017, og faktisk løb hans aftale frem til 2023.

- Jeg vil gerne takke Rhein-Neckar Löwen, som satte sin lid til mig og hentede mig til verdens stærkeste liga, da jeg var en ung spiller. Nu føler jeg, det er tid til at prøve noget nyt, siger Tollbring til Rhein-Neckars hjemmeside.

Listen med profiler vokser

Til TV 2 SPORT fortæller Tollbring, at han med skiftet håber på lidt mere spilletid, end det er blevet til i Bundesligaen.

- Det bliver fedt at prøve at spille i den danske liga, og GOG virker som god klub, der spiller noget sjovt håndbold under en god træner. Der er mange unge spillere, så jeg håber, jeg kan komme til at bidrage med en masse, siger Tollbring til TV 2 SPORT..

GOG-direktør Kasper Jørgensen nøjes ikke med at tale om et håb om stor indflydelse. Han forventer det:

- Jerry har hele tiden stået øverst på vores ønskeliste over venstrefløje, så det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere en toårig aftale med ham. Med sine landskampe, slutrunder for Sverige og erfaringer fra Bundesligaen, kommer Jerry til GOG med netop den ekspertise, vi har efterspurgt. Han bliver helt sikkert en profil i den danske liga, så vi glæder os til at se ham i den gule GOG-trøje, udtaler GOG-direktør Kasper Jørgensen i en pressemeddelelse.

Som afløser for Emil Jakobsen, der har skrevet kontrakt med Flensburg Handewitt, skriver Jerry Tollbring sig ind på listen over store profiler, der skifter til dansk håndbold efter denne sæson. Eksempelvis skifter Thorbjørn Bergerud også til GOG, Nikolaj Markussen skifter til TTH, mens Aaron Palmarsson, Jesper Nielsen og Kristian Bjørnsen skifter til Aalborg.