Håndbold

Ligatræner rørt til tårer

Skanderborg-træner Nick Rasmussen blev rørt, da han satte ord på holdets stærke kultur efter holdets sidste hjemmebanekamp i eget navn.

Fra næste sæson bliver navnet Skanderborg Håndbold skiftet ud med Skanderborg Århus Håndbold i herrernes håndboldliga.

Derfor er Skanderborg inde i den sidste periode i dets nuværende form, og onsdag aften spillede de den sidste hjemmekamp i eget navn, da TTH Holstebro var på besøg i den fjerde slutspilskamp.

Spillemæssigt blev det ikke nogen stor aften for Skanderborg-mandskabet, der tabte 36-28. Men efter kampen var der alligevel overskud til at markere afslutningen med et holdbillede på ønske af en tydeligt rørt Skanderborg-cheftræner.

- Jeg ville gerne have et billede, fordi det var den sidste hjemmekamp, vi spillede. Og de sidste fire år har været nogle af de allerbedste i mit håndboldliv, siger Nick Rasmussen, til TV 2 SPORT efter kampen.

"Man kommer tæt på hinanden"

Når Skanderborg Håndbolds herrer fra næste sæson fusionerer med Århus, vil Nick Rasmussen fortsat være at finde i cheftrænersædet.

Derfor markerer sæsonafslutningen ikke et endeligt farvel til Skanderborg, men et farvel til klubben i sin nuværende form og den trup, han igennem flere år har brugt et utal af gode timer sammen med.

- Der hvor jeg synes, det er lidt emotionelt for mig, er, at der i den her gruppe simpelthen er så mange sociale og menneskelige ressourcer. Om man har brug for det i elitesport, det kan man godt diskutere, men uden at gå i detaljer har jeg sjældent haft med en gruppe håndboldspillere, som udover den der egoisme, som kan være indlejret, fordi man gerne selv vil præstere, har en så stor forståelse og fornemmelse for, at man er et hold. Og det, synes jeg, har været fantastisk at opleve.

- Det, jeg siger her, har ikke så meget med kampene at gøre. Det er den der dagligdag, man har, med snakken, og man kommer tæt på hinanden. Jeg får altid energi af at være sammen med den gruppe. For mig har det været meget berigende, siger Nick Rasmussen.

Sidste skud i bøssen

Noget der til gengæld har med kampene at gøre er onsdagens nederlag til TTH Holstebro.

Et nederlag, der betyder, at Skanderborg ikke længere har mulighed for at spille sig i semifinalen. Derfor var opgøret mod TTH Holstebro også sidste chance for at spille med om medaljer med Skanderborg-holdet.

- Vi havde alle sammen et ønske og en ambition om, at vi kunne drille de store lidt mere. Vi var meget tæt på for to år siden, sidste år fik vi af gode grunde ikke muligheden. Det gjorde de andre hold naturligvis heller ikke.

- Så det her det var sidste skud i bøssen med den her gruppe, og inderst inde har vi haft en tro på, fra vi startede i juli måned, at vi godt vidste, det ikke var nemt, men vi synes, at vi over længere tid har vist et højt topniveau, der måske kunne gøre, at vi i sidste ende kunne komme i semifinalen. Men der er selvfølgelig ingen tvivl om, at Aalborg og Holstebro helt fortjent er videre, siger Skanderborg-træneren.

Efter fire kampe ligger TTH Holstebro og Aalborg øverst i pulje 2 i vindernes slutspil med syv point hver. Herefter følger Skjern med tre point og Skanderborg med to.

De fire hold mangler at spille to kampe.