Håndbold

Tvetydig EM-lodtrækning for Danmark

Danmark var seedet i andet lag, da der blev trukket lod til EM 2022.

Efter en "helt vanvittig god" OL-lodtrækning var heldet igen med Danmark, da der torsdag blev trukket lod til gruppespillet ved EM 2022.

I hvert fald ved første øjekast.

- Der er bestemt grund til at være storoptimist på landsholdets vegne. Jeg tror ikke, Danmark kommer til at opleve en nedtur som ved det seneste EM, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Min fornemmelse af den her gruppe er, at det kunne have været meget værre. Men mellemrunden er noget helt andet, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Gruppe A

  • Slovenien

  • Danmark

  • Nordmakedonien
  • Montenegro

Ved EM går de to bedste nationer videre fra det indledende gruppespil, hvilket kiksede for Danmark i 2020. I det lys ser landstræner Nikolaj Jacobsen positivt på gruppemodstanderne.

- Selve gruppen er overordnet set fin. Jeg tror, vi og Slovenien er favoritter til at gå videre. Nordmakedonien fra gruppe tre var fint i forhold til de andre hold, vi kunne have trukket. Men Montenegro er i mine øjne det stærkeste hold fra lag fire, så det var ikke nogen ønskelodtrækning, siger landstræneren til TV 2 SPORT, inden han peger på det åbenlyse MEN, der gør lodtrækningen tvetydig med danske briller:

- Hvis man skal tillade sig at kigge lidt videre, så er vi kommet i en vanvittig hård halvdel. Det kunne næsten ikke have været meget værre. Vi kan møde Ungarn, der er på hjemmebane, plus Frankrig og Kroatien, siger landstræneren med det forbehold, at de nævnte nationer naturligvis skal spille sig videre fra gruppespillet.

Nyegaard om EM-modstanderne

- Slovenien har haft deres problemer at se til, og jeg tror ikke, det var det hold, Nikolaj Jacobsen frygtede allermest.

- Nordmakedonien er også rigtigt fint i forhold til, man kunne have fået Frankrig og Island fra samme seedningslag.

- Montenegro er der ikke noget galt med. Det er et fysisk stærkt hold ligesom Nordmakedonien.

EM 2022 skal spilles i Ungarn og Slovakiet, og med en placering i Gruppe A kan Danmark se frem til tre gruppekampe i Debrecen. Her spillede kvindelandsholdet også i 2014, hvor det blev til en plads i mellemrunden.

Efter gruppespillet parres Gruppe A, B og C i mellemrunden. Tilsvarende møder de to bedste nationer fra Gruppe D, E og F hinanden i den anden mellemrundegruppe.

I mellemrunden går de to bedste nationer fra hver gruppe videre til finaleweekenden.