Håndbold

Györ-træner fyret efter første nederlag i et år

Den ungarske træner Gábor Danyi er fortid i Györ efter klubbens første liganederlag i mere end et år.

I den ungarske storklub Györ accepteres nederlag ikke. Det har træner Gábor Danyi nu fået at føle, efter de mangedobbelte ungarske mestre onsdag tabte med ni mål til ligakonkurrenterne fra Ferencvaros.

I dag meddeler klubben på sin hjemmeside, at ungarske Gábor Danyi efter det skuffende nederlag nu er færdig som træner for klubben, hvor danske Anne Mette Hansen er en del af holdkortet, der også tæller stjerner som Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Estelle Nze Minko.

- Som leder af klubben skal jeg ikke kun gøre min del i tider med succes. Jeg skal også drage de rigtige konklusioner af fiasko, siger klubbens præsident, Dr. Csaba Bartha, om fyringen.

- Det mindste, jeg kan gøre efter kampen mod Ferencváros, er at undskylde for vores holds præstation. Vores fans, der konsekvent har opmuntret og fulgt os gennem den sværeste periode af epidemien, fortjente ikke dette i en af de vigtigste kampe i år, siger Györ-præsidenten.

Nederlaget var det første i mere end et år for Györ, og det betyder, at de ikke længere selv kan afgøre, om de bliver mestre. Både Györ og Ferencvaros har nu 40 point, men sidstnævnte er bedre indbyrdes efter onsdagens sensationelle resultat.

Györ er dog stadig med i pokalturneringen samt Champions League, hvor de er tredobbelt forsvarende mester. I første omgang bliver det assistenttrænerne samt den tidligere storspiller og nuværende sportsdirektør Anita Görbicz, der overtager ansvaret for holdet, oplyser Dr. Csaba Bartha.