Håndbold

- Vi er blevet kørt over, siger rystet håndboldchef

Alle over 18 og under 70 år skal fortsat træne udendørs, når det gælder kontaktsport. Det er Morten Stig Christensen bestemt ikke tilfreds med.

Ordene fra ham er bramfrie for tiden.

I forlængelse af mandagens genåbningsplan udtrykte generalsekretæren i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen, i et åbent brev sin utilfredshed over, at landets store håndboldhaller fortsat ikke må lukke tilskuere ind.

Jeg kan godt forstå, at de ærgrer sig

Kasper Sand Kjær, Socialdemokratiets kulturordfører

Derudover bliver det ikke til noget håndbold for voksne over 18 og under 70 år. Men for en kort stund var der alligevel udsigt til, at kontaktidrættens medlemmer godt måtte komme i hallen og lave fysisk træning. Uden kropskontakt.

Men for anden gang på en uge føler Morten Stig Christensen, håndbolden og DHF sig igen overset, da medlemmerne alligevel ikke får adgang til hallerne.

- Vi er mildest talt rystede i Dansk Håndbold Forbund. Sidste gang hele idrætsverdenen var lukket ned, fik vores medlemmer ved genåbningen lov at komme i hallen og træne på lige fod med de øvrige idrætsgrene. Dog skulle vi sikre i vores retningslinjer, at vores medlemmer undlod kontaktdelen. Og det gik fint, udtaler Morten Stig Christensen i en kommentar til DHF, hvor han henviser til udarbejdelsen af de endelige retningslinjer i forbindelse med genåbningsplanen.

- Nu står vi så her. Eller ligger ned. På dagen, hvor vores foreninger har gjort klar til at komme tilbage i hallen og træne. Vi er blevet kørt over for anden gang på en uge, og det er efterhånden svært at få luft og rejse sig efter endnu en mavepuster.

S-ordfører forstår frustrationen

Håndboldens medlemmer må vente til næste genåbning, hvilket er sat til 21. maj, før de igen kan komme i hallen og træne med hinanden.

Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, fortæller til TV 2 SPORT, at han sagtens kan sætte sig ind i Morten Stig Christensens frustration.

- Man skal huske, at idrætsgrene uden kontaktsport blev fremrykket til 6. maj. Så på den måde var det i virkeligheden en lempelse i forhold til den tidligere genåbningsplan. Det kunne vi gøre, fordi vi står et godt sted i epidemien, hvorfor vi fik mulighed at rykke dele af drætten - den uden kropskontakt - længere frem i planen.

- Men det er også klart, at det selvfølgelig er enormt frustrerende for den række af foreninger, der endnu ikke kan åbne op, og jeg kan godt forstå, at de ærgrer sig, siger Kasper Sand Kjær og fastholder, at det ville være en for stor risiko at tillade idræt med kropskontakt for nu, selvom koncertsteder eksempelvis godt må lukke gæster ind.

Det regner med kritik

Meget af kritikken er tidligere gået på, at spillesteder og biografer nu må åbne, mens tribunerne i håndboldhallerne skal stå gabende tomme.

En kritik som klubdirektører også deler. En kritik spillerne bakker op om.

Blandt andet Odense Håndbolds Mie Højlund der kalder det trist.