Håndbold

Svensk profil var født i forkert krop - gør comeback på herresiden

Inden kønsskiftet spillede Louise Sand professionel håndbold fra 2011 til 2019 på kvindesiden. Nu er Loui Sand tilbage på håndboldbanen.

- Jeg er født i den forkerte krop.

Sådan var meldingen fra den svenske landsholdsprofil Louise Sand tilbage i 2019.

Håndboldspilleren rev sin professionelle kontrakt i stykker, indstillede karrieren med øjeblikkelig virkning og begyndte sit kønsskifte fra kvinde til mand. Dengang var det uvist, om Louise ville vende tilbage til håndboldbanen i fremtiden.

Nu siger kalenderåret 2021, Louise har gennemgået et kønsskifte og skiftet navn til Loui, og fredag var den tidligere landsholdsspiller så tilbage på håndboldbanen.

- Det var fantastisk. Det føltes rigtigt på alle måder. Når folk har spurgt mig, om jeg havde planer om at spille håndbold igen, har jeg altid givet forskellige svar. Jeg har nærmest følt mig som mytoman og psykopat på samme tid, siger han til Aftonbladet.

'En fantastisk udfordring'

28-årige Loui Sand gjorde comeback hos herreholdet Kärra, der spiller i Sveriges bedste håndboldrække. Loui fik lov til at træne med, men har stadig sin første kamp til gode.

Han er specielt drevet af én ting, som han - ifølge sig selv - er det eneste i verden, der kan bryste sig af.

- Det er en fantastisk udfordring. Jeg har jo faktisk den eneste transkønnede i verden, så vidt jeg ved, der gør det her i håndboldverdenen. Jeg har ingen rollemodeller, jeg kan følge, og jeg går igennem det her med mig selv, siger han til det svenske medie.

Loui Sand, der er født i Sri Lanka, var professionel håndboldspiller på kvindesiden fra 2011 og frem til karrierestoppet.

Inden kønsskiftet blev klubberne i IK Sävehof, Brest og Fleury repræsenteret.