Håndbold

Video afgør dramatisk DM-semfinale

Odense er ét point fra en plads i DM-finalen efter en 27-26-sejr over Esbjerg.

Odenses tørst efter en DM-titel er kommet et skridt tættere på at blive stillet.

I den første DM-semifinale slog Odense grundspilsvinderne fra Team Esbjerg, og dermed kan Odense nøjes med uafgjort i returopgøret for at sikre sig en plads i finalen.

Det blev en højdramatisk afslutning, hvor dommerduoen annullerede en Esbjerg-udligning fra Anette Jensen. Hun hamrede bolden i mål, men millisekunder inden den passerede stregen, havde hornet lydt.

Per Olesen og Martin Gjeding valgte efterfølgende at gå ud og tjekke scoringen igennem på video, og her blev Odense-sejren bekræftet.

Hvordan var det at stå og vente?

- Det var helt forfærdeligt, men ude fra bænken var jeg ret sikker på, den ikke var inde. Det var selvfølgelig nervepirrende, men virkelig dejligt med de to point, siger Odense-spilleren Mie Højlund til TV 2 SPORT.

- Det betyder alt. Vi har haft det virkelig svært mod Esbjerg i hele sæsonen, og i dag kunne den tilte begge veje.

I DM-semifinalerne spilles der første til tre point. Nu har Odense altså de to, og uafgjort eller sejr på lørdag i Esbjerg sender Odense i DM-finalen. Vinder Esbjerg, skal semifinaleserien ud i en tredje og afgørende kamp.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Odense spillede generelt bedst, men lavede også langt flere tekniske fejl end Esbjerg, og der var derfor spænding til det sidste, inden Odense kunne juble.

For at gøre ondt værre for Esbjerg blev holdets store profil, Estavana Polman, med 20 minutter tilbage af kampen båret ud i omklædningsrummet, efter at hun kom til skade med knæet.

Hollænderen har siddet ude det meste af sæsonen, efter at hun sidste år pådrog sig en korsbåndsskade.

Estavana Polman, der for halvanden måned siden gjorde comeback efter en alvorlig knæskade, blev tirsdag ramt af en skade i samme knæ. Video: Bo Bentsen

Gæsterne fra Esbjerg kom bedst fra start, og efter to minutter gjorde Nerea Pena det til 2-0 på straffekast. Der skulle derimod gå godt fem minutter, inden hjemmeholdet kom på tavlen.

Derfra tog det dog fart, og Odense kom på 8-5, inden esbjergenserne igen kom op på siden ved 10-10.

Det var dog Odense, der virkede til at have mest styr på tingene i første halvleg, og det var også hjemmeholdet, der kunne gå til pause foran 14-12.

I anden halvleg fortsatte Odense det fine spil og var undervejs foran med fire mål, men Esbjerg fik bedre styr på spillet og med godt ti minutter tilbage var stillingen på måltavlen igen helt lige.

De to hold fulgtes ad til sidst, hvor Esbjerg havde mulighed for at udligne med seks sekunder tilbage. Vestjyderne fik også bolden i nettet, men efter at have set videobillederne vurderede dommerne, at slutsignalet havde lydt.

I den anden semifinale mødes Herning-Ikast og Viborg. De spiller deres første kamp onsdag.