Håndbold

Bombe i ligaen: Nedrykker bliver oppe – struktur ændres

Håndboldligaen bliver udvidet til 15 hold i næste sæson.

TMS Ringsted rykkede ned i landets næstbedste række. Det bliver dog ikke en realitet alligevel.

Håndboldens appelinstans giver således TMS Ringsted medhold i, at Århus Håndbold skulle suspenderes fra turneringen 31. marts.

Derfor trækkes Århus Håndbolds resultater ud af grundspillet i herreligaen for hele sæsonen 2020/2021, mens TMS Ringsted beholder deres plads i ligaen.

Det skriver DHF i en pressemeddelelse.

- I kendelsen lyder det, at datoen for Århus Håndbolds konkursbegæring er den dato, hvor holdet udgår af turneringen.

- I kendelsen lyder det yderligere, at Århus Håndbold overtrådte orienteringsreglen ved ikke at orientere Dansk Håndbold Forbund 31. marts 2021 samtidig med indgivelsen af konkursbegæringen.

Formand for udvalget for professionel håndbold Per Bertelsen oplyser i pressemeddelesen, at ligaen udvides til 15 hold, og at der næste år skal findes to direkte nedrykkere.

Han oplyser også, 1. division bliver fortsat afviklet med 14 hold, men der skal fra næste sæson findes fire direkte nedrykkere fra 1. division.

Lyn-analyse

Det er meget drastisk at udvide ligaen, og det er meget overraskende for mig, at det her sker. Men hvis der skal en form for fairness ind i det her, er det det rigtige at gøre.

Når juraen siger, at der er begået en fejl, så skal der selvfølgelig rettes op på det. Så det er helt OK, at Ringsted er med i den bedste række til næste år.

Parterne i sagen har mulighed for at anke sagen til Danmarks Idrætsforbunds Appelinstans inden for fire uger. Dansk Håndbold Forbund oplyser, at de ikke ønsker ikke at appellere sagen.

Lang sag

Hele sagen bunder i, at Århus Håndbold og Skanderborg har valgt at fusionere. Derfor har Århus Håndbold begæret konkurs.

TMS Ringsted nedlagde protest, som i første omgang blev afvist. Meldingen var, at Ringsted rykkede ned.

Ringsted holdt dog fast i deres beslutning, da de mente, at de burde overtage pladsen i ligaen. Derfor appellerede de beslutningen om, at de skulle rykkes ned.

Og nu har de altså fået medhold.

- Det er fantastisk, men også en korrekt dom. Hvis man læser ligareglementet, er det den rigtige dom, og det er også det, som vores advokat hele tiden har sagt til os, siger Henrik Dudek, formand for TMS Ringsted.

- Hvis vi ikke havde vundet den her, havde vi taget den videre ud af DHF og ind i DIF, siger han til Ritzau.