Håndbold

- Det er en fantastisk dag, siger TMS Ringsted-træner

TMS Ringsted kan alligevel se frem til ligahåndbold i den kommende sæson, selvom de tidligere stod som nedrykkere.

Onsdag middag kom det frem, at håndboldens appelinstans giver TMS Ringsted medhold i, at Århus Håndbold skulle suspenderes fra herreligaen d. 31. marts.

Derfor får TMS Ringsted lov til at blive i herreligaen i næste sæson, selvom de tidligere stod som nedrykkere til landets næstbedste række.

Og den beslutning vækker stor glæde i Ringsted-lejren.

- Det er en fantastisk dag. Både for mig, for spillerne og for hele klubben. Vi er stolte, vi er glade, og vi glæder os til næste sæson. Vi er glade for, at retfærdigheden træder i karakter. Jeg ville ikke kunne bære det, hvis ikke det endte sådan, siger TMS-Ringsted-træner Christian Dalmose til TV 2 SPORT.

At nyheden er fantastisk set med Ringsted-øjne er formanden i klubben helt enig i.

- Det er fantastisk stadig at være i ligaen, og det er den helt rigtige dom. Men jeg er en smule overrasket over det, siger TMS-Ringsted-formand, Henrik Dudek, til TV 2 SPORT.

Samtidig påpeger han, at han gerne havde set, at man var kommet frem til den nuværende afgørelse en anelse før.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Dansk Håndbold Forbund ikke allerede dengang kunne se det. Men det er rart, at ligareglementet nu bliver læst, som det skal, og det er dejligt, at det hele ender godt. Men det har godt nok været fem vilde uger, siger Dudek.

Formand for udvalget for professionel håndbold Per Bertelsen oplyser i pressemeddelesen vedrørende beslutningen, at ligaen samtidig udvides til 15 hold, og at der næste år skal findes to direkte nedrykkere.

Han oplyser også, at 1. division fortsat bliver afviklet med 14 hold, men at der fra næste sæson skal findes fire direkte nedrykkere fra 1. division.