Håndbold

Formand ved ikke, hvordan 'dybt ulykkelig situation' kan løses

Dansk Håndbold Forbund ville for alt i verden undgå, at Skive skulle spille endnu en kamp om oprykning. Derfor er der 15 hold i ligaen i næste sæson.

Der er for mange brikker i puslespillet til, at det overhovedet kan samles.

Sådan har formand i Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, det, efter at TMS Ringsted vandt appelsagen og alligevel får lov til at blive i landets bedste række.

DHF har derfor besluttet, at der er 15 hold i ligaen i næste sæson. Og det giver store problemer i strukturen og er en "dybt ulykkelig situation", har han sagt til Ritzau

Hvordan har du det med, at der kommer 15 hold i ligaen i næste sæson?

- Det har jeg det rigtig, rigtig, rigtig, rigtig dårligt med. Det er en stort set umulig opgave at få alle de kampe ind i et i forvejen presset kampprogam. Men det er den eneste mulighed, vi har, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT.

Kunne man have lavet en oprykningskamp mellem Skive og Ringsted?

- Udvalget har diskuteret lige netop den mulighed. Vi var 100 procent enige om, at vi ikke skal komme og diktere en kamp mellem de to, efter Skive er rykket op. Vi var enige om, at det ikke var den rigtige løsning. Det kan godt være, at det var den rigtige løsning, men det var ikke den mest menneskelige løsning, siger DHF-formanden.

Vi kan ikke umiddelbart se, hvordan vi kan løse det. Men vi skal løse det

Per Bertelsen, formand i DHF

"Vi skal løse det"

Derfor skal DHF lægge hovederne i blød.

Hvordan får de presset to ekstra kampe ind til hvert hold i et i forvejen presset kampprogram? Per Bertelsen ved det simpelthen ikke, men der er muligheder, de kan se på.

- Det kunne være, at vi starter en uge før, eller at vi slutter et par uger senere. Alle de muligheder har vi nu bedt administrationen om at sætte sig og kigge på og finde en løsning. Vi kan ikke umiddelbart se, hvordan vi kan løse det. Men vi skal løse det.

- Det er stort set en umulig opgave, men for os er der ikke andre muligheder, når vi nu er blevet dikteret at skulle have Ringsted med igen, siger Per Bertelsen.

Han understreger dog også, at de på ingen måde er ude efter Ringsted, og derfor har de heller ikke anket sagen til DIF’s Appelinstans.

Per Bertelsen vil skyde på, at der går imellem 8 og 14 dage, før der kommer en løsning.