Håndbold

Toptrænere kritiserer udvidelse af ligaen

Topholdene GOG og Aalborg er ikke glade for udsigten til flere kampe i 2021/22-sæsonen, efter Ringsteds nedrykning er blevet annuleret.

Det var en stor bombe, der onsdag faldt ned over den danske herreliga.

TMS Ringsted har fået medhold i sin protest, hvorfor de får lov til at blive i ligaen i næste sæson på trods af, de rykkede ned.

Derfor bliver ligaen udvidet fra 14 til 15 hold i næste sæson, og det er GOG-træner Nikolej Krickau ikke fan af.

- Jeg synes, det er en forholdsvis håbløs beslutning. Ikke noget mod TMS eller Skive, men det betyder bare, at programmet for dem, der skal spille europæiske kampe, bliver endnu mere tætpakket.

- Så jeg er langt fra fan af den beslutning, og jeg er bange for, det kommer til at skade produktet, siger Krickau til TV 2 SPORT.

Krickau forstår dog beslutningen om, at Ringsted får en chance til. Han kalder det 'OK', men er af den overbevisning, at der skulle have været spillet en kvalkamp mellem Skive og TMS Ringsted for at finde ligaens hold nummer 14. På den måde havde man undgået at udvide ligaen.

Aalborg-træner Stefan Madsen forholder sig også kritisk til en udvidelse af ligaen.

- Det er klart, at et ekstra hold er en ekstra belastning. Man kan sige, at det bare er to kampe. Men med det program, vi og andre hold også har haft, så er det en belastning, siger han.

- Jeg går ud fra, at man har overvejet alle scenarier, og at det her har været den eneste rigtige løsning. Men jeg håber, man kigger på muligheden for at tage nogle kampe ud et sted. Ellers bliver det godt nok en vild kalender, hvor der i forvejen er rigeligt med kampe – specielt for dem, der spiller på landsholdene rundt omkring.

Han foreslår, at der bliver taget nogle kampe ud af pokalturneringen som kompensation for de ekstra kampe til ligaholdene.

Ekspert imod en større liga

Selvom Bent Nyegaard kalder det fair, at TMS Ringsted får en sæson mere i ligaen, så er han i samme båd som Krickau.

TV 2 SPORTs håndboldekspert mener ikke, det gavner at udvide til flere hold.

- Jeg synes, der er rigeligt af hold i forvejen. Jeg kan ikke se, at der er brug for en udvidelse af ligaen. Det er en skidt udvikling at udvide ligaen i en periode, hvor kampene er for mange.

- Jeg tænker på spillerne efter et meget, meget slidsomt halvandet coronaår efterhånden, siger Nyegaard.

Næste sæson skal der findes to direkte nedrykkere efter grundspillet.

DHF oplyser også, 1. division fortsat bliver afviklet med 14 hold, men at der fra næste sæson skal findes fire direkte nedrykkere fra 1. division.