Håndbold

Brasiliansk keeperlegende vender tilbage til Danmark

FCK, Randers, Viborg, Odense - og snart Horsens. 42-årige Chana Masson er på vej til et comeback i den danske liga.

De har allerede hentet tre danske landsholdsspillere til næste sæson, men Horsens Håndbold Elite - eller HH Elite, som klubben bliver kaldt - er ikke færdig med at opruste.

Næste nye navn på holdkortet bliver ifølge TV 2 SPORTs oplysninger den brasilianske keeper Chana Masson de Souza, som mange vil kunne huske fra hendes tid i blandt andet Randers HK og Viborg HK.

TV 2 SPORT erfarer fra kilder tæt på forhandlingerne, at der er en aftale på plads mellem Masson og Horsens, og at hun formentlig vil blive præsenteret en af de kommende dage. Klubben har tirsdag aften ikke ønsket at kommentere TV 2 SPORTs oplysninger.

Chana Masson de Souza har tidligere været en profil i den danske liga i mere end et årti, hvor hun repræsenterede FCK, Randers, Viborg og Odense. To gange er hun også blevet dansk mester - i 2012 med Randers og i 2014 med Viborg.

Fra russisk storklub til Danmark

I dag er Chana Masson blevet 42 år, men spiller stadig med på højeste niveau - i denne sæson i russiske CSKA Moskva, som hun skal spille Final 4 i Champions League med til juni.

Horsens har allerede præsenteret de danske landsholdsemner Stine Bodholt, Laura Damgaard og Majbritt Toft Hansen til næste sæson, hvor østjyderne har ambitioner om at hoppe op i tabellen og komme med i slutspillet.

I denne sæson blev Horsens blot nummer 12 ud af 14 hold i grundspillet og endte sidst i det efterfølgende kvalifikationsspil, så klubben måtte ud i to playoff-kampe mod SønderjyskE fra 1. division, inden de storsatsende østjyder havde sikret sig status som ligahold i endnu en sæson.