Håndbold

Stor jubel i danske klubber: - Det er det, vi har ventet på

Med den seneste genåbningsaftale må der igen komme tilskuere i håndboldhallerne, og det vækker glæde på gangene rundt om i de danske klubber.

Sæsonens afgørende håndboldkampe får ekstra liv med jubel og tilråb fra lægterne.

Fra fredag den 21. maj kan indendørssporten således byde tilskuerne velkommen i hallerne, da et flertal i Folketinget er blevet enige om en aftale, der blandt andet inkluderer tilbagekomsten af publikum.

Det betyder, at spillerne i kvindernes DM-finale mellem Odense Håndbold og vinderen af tirsdagens kamp mellem Viborg HK og Herning-Ikast kommer til at få opbakning fra tribunerne. Det samme gælder for herrernes semifinaler og finale samt både kvindernes og herrernes Final 4-stævner i juni.

Og for en række af de implicerede klubber er det en nyhed, der lander på et tørt sted. Det fortæller direktørerne til TV 2 SPORT.

Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold: - Det er en glædens dag for alle, og vi er i hvert fald meget lykkelige her i Aalborg. Det er det, vi alle har ventet på, og det er bare glædeligt, at vi er kommet med i den her aftale. At få tilskuerne med ind til de afgørende kampe betyder alverden for klubberne i semifinalerne og finalerne. Det bliver med en helt anden intensitet, og nu får kampene den optakt, de fortjener.

Lars Peter Hermansen, direktør i Odense Håndbold: - Vi er rigtig glade for, at vi kan afvikle både DM-finalen og Final 4 med tilskuere i hallerne. Det betyder simpelthen så meget for hele håndboldsporten med god stemning på tilskuerpladserne.

Kasper Jørgensen, direktør i GOG: - En glædens dag? Det må man sige. Det er noget, vi har set frem til meget længe. Nu er vi tæt på de afgørende kampe og kan lukke vores sponsorer og fans ind. Det er intenst på en anden måde, når vi har tilskuernes følelser helt tæt på os. Hvis bare halvdelen af den intensitet, der er i mig, også er på tribunerne, så bliver det rigtig vildt.

De første semifinaler for herrerne bliver spillet den 24. maj, hvor TTH Holstebro møder Bjerringbro/Silkeborg. I den anden kamp tørner GOG sammen med Aalborg Håndbold. Returopgørene spilles tre dage efter den 27. maj.

Kvindernes DM-finale bliver spillet lørdag den 22. maj.

Skuffelse i Herning-Ikast

Som nævnt spiller Herning-Ikast og Viborg HK senere tirsdag den tredje og afgørende DM-semifinale, og det bliver sæsonens sidste kamp for tomme tribuner.

Og selvom genåbningsaftalen glæder Daniel Grønhøj, der er direktør i førstnævnte klub, er han ked af, at holdet ikke får glæde af tilskuere til semifinalen.

- Man kunne jo have drømt om, at de kunne lave en undtagelse til den kamp, og jeg synes, det er håbløst, vi ikke kan byde dem velkommen. Men vi får med sikkerhed glæde af tilskuere til enten bronzekampen eller finalen, og det er jo meget dejligt, siger Daniel Grønhøj.

I kvindernes Final 4 finder vi Nykøbing Falster Håndbold og København Håndbold samt Herning-Ikast Håndbold og Odense Håndbold.

I herrernes Final 4 skal Mors-Thy Håndbold op mod Skjern Håndbold og GOG møder Aalborg Håndbold.