Håndbold

- En enorm milepæl, siger Aalborg-træner

Nikolaj Læsø får stor ros af sin træner efter den tætte afgørelse på Champions League-kvartfinalen.

Der var naturligvis kæmpe glæde i Aalborg-lejren, da holdet for første gang i klubbens historie spillede sig i Champions Leagues Final 4.

Aalborg-træner Stefan Madsen første sit hold frem til en samlet sejr på 55-54 over Flensburg-Handewitt.

- Det er bare dejligt. Det er en kæmpe forløsning. Det er meget svært at beskrive, hvad der går igennem kroppen på, da det faktisk er os, der skal af sted. Kæmpe cadeau til de mennesker, der har knoklet i mange, mange år på og uden for banen. Det her er en enorm milepæl, siger Stefan Madsen til TV2 Nord.

Aalborg havde et godt udgangspunkt til onsdagens returopgør, da den første kamp på hjemmebane var vundet med 26-21.

I returopgør fortsatte nordjyderne storspillet og var foran med to mål ved pausen.

Til gengæld fik de en katastrofal start på anden halvleg, som blev tabte 7-1. Resten af kampen bølgede frem og tilbage, hvor begge hold havde chancer for den samlede sejr.

Det lykkedes for Aalborg at avancere marginalt, efter returopgøret blev tabt med 33-29.

- Jeg må indrømme, jeg havde svært ved at finde ud af, hvor vi skulle finde løsningerne til sidst.

- Men vi har en Nikolaj Læsø, som alle ved har et fantastisk niveau. Han har haft svært ved at finde rytmen, men at han kan komme ind på den måde her med den periode, han har været igennem, og være så toneangivende – der letter jeg på hatten, siger Stefan Madsen.

Senest et dansk hold var med blandt de sidste fire i Champions League var AG København i sæsonen 2011/12. De sluttede som nummer tre.