Håndbold

Herning-Ikast-profil knust efter semifinalen

Stine Skogrand og Herning-Ikast tabte tirsdag en tæt dyst mod Viborg HK i den tredje semifinale i ligaen.

Som professionel atlet er det aldrig sjovt at tabe. Og da slet ikke, hvis man kun taber med et mål i den tredje og afgørende kamp om en plads i DM-finalen.

Det var Herning-Ikast-spilleren Stine Skogrand et tydeligt bevis på, da hun efter tirsdagens semifinalenederlag på 28-27 til Viborg med tårer i øjnene skulle forsøge at sætte ord på skuffelsen.

- Det er marginalt synes jeg. Det er håndbold. Det har været fifty-fifty, om det var os eller Viborg, der skulle vinde. Vi kæmper os helt vildt godt tilbage, og de sidste 20 minutter er noget af det bedste, vi har præsteret. Det er bare synd, at vi ikke hiver den helt i land til slut, siger Skogrand til TV 2 SPORT.

Den norske profil havde forinden gjort sit for at hjælpe Herning-Ikast til en sejr. Med fem scoringer blev hun hjemmeholdets næstmest scorende spiller, men i sidste ende var det ikke nok, selvom Herning-Ikast var tæt på.

- De ti første minutter af anden halvleg ødelægger vi det lidt for os selv, og vi har haft for mange af de perioder. De perioder skulle være lidt kortere, for så kunne det have set anderledes ud, siger hun.

Optur og nedtur

Lidt over en uge inden nederlaget til Viborg HK måtte Herning-Ikast også vinke farvel til guldkampen i European League, da de tabte semifinalen ved finalestævnet i Rumænien.

Med to turneringer, hvor det var lige ved og næsten, blev tirsdagens semifinalenederlag ekstra hårdt for Stine Skogrand.

- Det har været optur og nedtur. Det er vildt sejt at komme til Rumænien og spille nogle fede kampe i Europa og være godt rustet til et semifinalespil her i ligaen. Og jeg synes, at vi har gjort meget godt i vores spil med de mange kampe. Men nu føler jeg, at vi står her uden nogen ting, og det føles lidt forgæves nu, siger hun.

Muligheden for medaljer er dog ikke helt væk endnu for Herning-Ikast-mandskabet. Lørdag spiller de bronzekamp mod Team Esbjerg, og på spørgsmålet om, hvad Skogrand har brug for inden opgøret for at komme ovenpå igen, er svaret klart:

- Mine holdkammerater. Lige nu synes jeg det er svært at finde en løsning på, hvordan vi skal komme ud af det her, men det finder vi nok ud af sammen.

Lørdagens bronzekamp kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.