Håndbold

Nyegaard har lutter lovord over for Aalborg

TV 2 SPORTs håndboldekspert mener, at intet er umuligt for Aalborg, selvom der er større favoritter til Champions League-trofæet.

Det så ud til at blive et overbevisende avancement til Champions Leagues Final 4.

Med en sejr i bagagen og en pauseføring på 16-14 i returopgøret virkede det til at være under kontrol for Aalborg. Men en hæsblæsende start på anden halvleg af Flensburg-Handewitt gjorde, at Aalborg måtte kæmpe til de sidste sekunder for at slå Bundesliga-holdet ud.

At Aalborg på den måde holdt hovedet koldt i en hektisk afslutning imponerer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det var en mental kraftpræstation for Aalborg Håndbold. Også fordi de i starten af anden halvleg kommer bagud og taber den første del med 7-1. Midt i anden halvleg fører Flensburg faktisk med 27-21, som sender dem videre.

- Fra det sidste kvarter må jeg bare sige lutter lovord for den præstation, Aalborg leverede, siger håndboldeksperten.

Intet er umuligt med Aalborg

Bent Nyegaard betegner det som et kæmpestort resultat af Aalborg. Det er også blot sjette gang siden 1970, at et dansk hold er at finde blandt de fire semifinalister i Champions League.

- For håndboldligaen som sådan er det vanvittigt, at Danmark har et hold med i Final 4. Også fordi økonomien hos deres modstandere er en helt, helt anden størrelse, pointerer han.

AG København var i 2012 det seneste danske hold, som formåede at nå semifinalen. Det endte med en tredjeplads i den sæson.

Skal Aalborg overgå det resultat, kræver det endnu en stor overraskelse af det nordjyske mandskab.

- Jeg glæder mig over det her fantastiske resultat. Og så har det vist sig, at intet er umuligt, når vi taler om Aalborg Håndbold. Men der er andre, der er større favoritter til at vinde Champions League-trofæet, vurderer Nyegaard.

Udover Aalborg er Paris Saint-Germain også kvalificeret til Final 4. Torsdag bliver de sidste to hold fundet. I den ene kvartfinale mødes Veszprem og Nantes, mens Barcelona møder Meskhov Brest.

Final 4 afholdes i den tyske by Köln 12.-13. juni.