Håndbold

Stor tysk skuffelse: - Det stikker dybt

Champions Leagues Final 4 bliver uden tysk deltagelse, efter både Flensburg-Handewitt og THW Kiel blev elimineret fra turneringen onsdag aften.

Drømmene var store for tysk håndbold inden kvartfinalerne i Champions League, hvor Tyskland var repræsenteret med to hold i form af Flensburg-Handewitt og THW Kiel.

Men dagen derpå er der ingen tyske hold tilbage i det fine selskab.

Allerede tidligt på aftenen måtte Landin-brødrene og de forsvarende Champions League-mestre fra THW Kiel sande, at mægtige PSG og Mikkel Hansen var for stor en mundfuld for dem.

Og da Flensburg-Handewitt heller ikke kunne hamle op med Aalborg Håndbold senere på aftenen, blev det tyske knockout en realitet.

Et knockout, der ikke gik ubemærket hen i de tyske medier.

ZDF: - Drømmen om at forsvare titlen i Champions League er væk: THW Kiel fejler i kvartfinalen i Paris. Flensborg-Handwitt misser også de sidste fire.

Sky Sport Deutschland: - Drømmen brister! Kiel og Flensborg misser de sidste fire.

Kicker: - SG Flensburg-Handewitt blev elimineret i kvartfinalen i Champions League. Jagten på at indhente Aalborg slog fejl.

- THW Kiels drøm om at forsvare titel-succesen i Champions League er bristet.

Sportschau: - Bitter sejr: 33:29 er ikke nok for SG Flensburg-Handewitt. I en spændende kamp mod Aalborg i en ophedet slutfase manglede SG bare lidt held for at komme videre.

Stor skuffelse

I Flensburg-Handewitt-lejren var skuffelsen over at ryge ud lige inden Final 4 stor. Især fordi de faktisk havde chancen for at lukke kampen til deres fordel.

Efter at have været bagud med 16-14 ved pausen i onsdagens opgør mod Aalborg kom det tyske mandskab blæsende ud til anden halvleg. Her bragte de for alvor spænding i kampen og satte Aalborg under pres, da de med små ti minutter igen spillede sig foran med 24-19. En føring på fem mål, som var det Aalborg havde med i bagagen fra klubbernes første opgør.

Aalborg fik dog fat igen, og Flensburg formåede ikke at holde forspringet helt til slutfløjtet. Og netop dét, at de var så tæt på, irriterer Flensburgs danske anfører, Lasse Svan.

- Før kampen sagde jeg i omklædningsrummet, at der ville komme en fase, hvor vi kunne sætte Aalborg under et så reelt pres, at de ville blive stressede. Og sådan blev det. Vi havde muligheden. I sidste ende var det på grund af de sidste 20 minutter af spillet i Aalborg, at det ikke rakte for os, siger Lasse Svan på klubbens hjemmeside.

Og han følges op af en lige så skuffet Flensburg-træner:

- Vi er meget skuffede. Det stikker dybt. Den utrolige præstation i anden halvdel blev ikke belønnet. Vi kunne endda have ført med syv mål, så ville Aalborg have været endnu mere stresset.

- Men det er på grund af spillet i Aalborg, at vi ikke tager til Köln. Det kan ikke forklares, hvorfor vi oprindeligt dækkede så passivt igen, siger Maik Machulla.

  • Aalborg vandt første kvartfinale 26-21
  • Aalborg tabte anden kvartfinale 33-29
  • Samlet vinder de 55-54
  • PSG vandt samlet 63-59 over to kampe mod THW Kiel

Mens de to tyske storklubber missede chancen for at spille med i det store Final 4-stævne i Köln 12. til 13. juni, er Aalborg og PSG sikret en plads.

Torsdag aften spiller Barcelona mod Meshkov Brest samt Veszprem mod Nantes om de sidste to pladser.