Håndbold

Dansk målmand græd: - Største øjeblik i mit liv

Flere af Nantes-spillerne græd af glæde, efter klubben spillede sig i Final 4 med en samlet sejr over Nikolaj Markussens Veszprém.

Emil Nielsen kunne ikke holde tårerne tilbage, da han og Nantes spillede sig i Champions Leagues Final 4 torsdag aften.

På udebane tabte franskmændene med to mål til storklubben Veszprém, men da Nielsen og komagni vandt det første opgør med fire, var det alligevel nok.

- Det er det største øjeblik i mit liv. Jeg spillede ikke nødvendigvis den bedste kamp, men vi spillede som et hold, fortalte Emil Nielsen efter kampen til Ouest-France.

Det er første gang, den 24-årige målmand skal spille Final 4 i Champions League.

- Det et vanvittigt. Utroligt. Jeg elsker at spille under pres, og en af mine kvaliteter er at vide, hvad jeg skal gøre for at redde bolden, når det gælder, sagde danskeren.

Nantes-spillere i tårer

I sekunderne efter triumfen var Emil Nielsen tydeligt rørt over bedriften, som det fremgår i en Twitter-video på EHF's Champions League-profil.

Her går danskeren rundt med tårer i øjnene og krammer holdkammeraterne, hvoraf flere var lige så påvirkede af det, de netop havde præsteret.

- Det er ufatteligt. Jeg kan ikke forstå det. Efter kampen så jeg, at Emil, Aymeric (Minne), Balaguer (Romeu) og Valero (Rivera Folch) græd. Det er stort, fortalte holdkammeraten Thibaud Briet.

Aalborg Håndbold, Barcelona og landsmændene Paris Saint-Germain er også kvalificeret til Final 4. Der er lodtrækning til semifinalerne 25. maj klokken 11.00.

Nantes deltog i finaleweekenden for første gang i 17/18-sæsonen, hvor klubben tabte finalen til Montpellier efter en semifinalesejr over PSG.

Emil Neilsen kom til klubben i sommeren 2019 fra Skjern.