Håndbold

Her er Aalborgs drømmemodstander i Final 4

De danske mestre fra Aalborg Håndbold skal dyste mod tre storklubber om Champions League-trofæet midt i juni.

For første gang i ni år skal et dansk herrehåndboldhold deltage i den største weekend for klubber i Europa.

Final4-stævnet i Köln bliver formentlig ikke helt fyldt med ellevilde tilskuere, men oplevelsen skal nu nok blive ganske stor for Aalborg Håndbold-spillerne.

Og det med vanligt store ambitioner for det nordjyske håndboldhold:

- Vi tager derned for at vinde. Det er en fantastisk turnering. Jeg har været der et par gange, og jeg håber rigtig meget, at vi kan få nogle folk i hallen, for det er en vanvittig oplevelse, siger Henrik Møllgaard til TV 2 Nord.

Den danske landsholdsspiller har rigtig nok deltaget i finalestævnet med Paris Saint-Germain tidligere. Og det kan muligvis blive til et gensyn for Møllgaard med sin gamle klub. Klubben fra den franske hovedstad – med Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen - er nemlig også kvalificeret til Köln.

Og det samme er ligakonkurrenterne fra Nantes. Torsdag aften kæmpede Emil Nielsen og holdkammeraterne sig til samlet sejr over mægtige Veszprém.

Den danske delegation til Final4, som spilles 12. og 13. juni, er også repræsenteret ved den sidste semifinalist i Champions League. For også Kevin Møller og Casper U. Mortensens FC Barcelona er blandt Europas fire fremmeste herreklubber i denne sæson.

Lodtrækning bliver afgørende

Champions Leagues finalestævne afvikles således, at der spilles semifinaler lørdag og bronzekamp samt finale om søndagen.

Tirsdag den 25. maj trækkes der lod til de to semifinaler. En lodtrækning, der kan få enorm betydning for Aalborg Håndbolds muligheder ifølge Bent Nyegaard:

- Hvis de trækker Nantes eksempelvis, så kan ingen udelukke, at de kommer i finalen. Men bliver det en af de to andre, så er chancerne langt, langt mindre.

- Men når man først kommer til Köln, så har favoritterne historisk haft det svært. Jeg udelukker ingenting, men Aalborg Håndbold får det enormt svært, hvis de trækker enten Paris eller Barcelona i semifinalen, lyder analysen fra håndboldeksperten.

Mens Final4-deltagelsen er den første for Aalborg Håndbold, så har de tre andre semifinalister alle været der før. Paris og Nantes har begge måtte nøjes med sølv i henholdsvis 2017 og året efter.

FC Barcelona ved til gengæld godt, hvad der skal til for at gå helt til tops. De er indehavere af titelrekorden med i alt ni triumfer.

- Jeg er stadigvæk af den mening at Barcelona er favorit. Men efter at have set Paris Saint-Germain besejre Kiel, så er jeg blevet meget imponeret. Det var noget af det bedste fra deres side i mange år. Så Barcelona som snæver favorit foran Paris, og derfra et godt stykke ned til Nantes og Aalborg, siger Bent Nyegaard.

God læring for fremtiden

En der aldrig har vundet Champions League er verdensstjernen Mikkel Hansen.

Men det kan nu stadig lade sig gøre for den danske bagspiller. Enten med Paris i år eller i næste sæson. Eller i fremtiden med Aalborg Håndbold, som han skifter til fra sommeren 2022.

For nordjyderne har ikke blot store ambitioner, men også indledt en stor oprustning. Ud over Mikkel Hansen kommer andre nordiske landsholdsspillere til og senest blev islandske Aron Pálmarsson præsenteret som ny Aalborg Håndbold-spiller.

Med sådanne spillere virker en gentagelse af denne sæsons Final4-deltagelse ikke utopisk, mener Bent Nyegaard:

- Når jeg ser på det, der sker i de kommende år i Aalborg – også i den danske liga i det hele taget. Så kan vi godt håbe på et dansk hold i Final4 tre gange på fem år. Og så vil Aalborg kunne drage stor nytte af de erfaringer, de får i Köln i denne sæson.