Håndbold

Ingen Aalborg-fans til Final 4: - Det gør helt vildt ondt

Aalborg, Barcelona, Nantes og Paris-Saint Germain får ikke lov at invitere fans med til Final 4-stævnet i Champions League i år.

Når Aalborg Håndbold 12.-13. juni skal spille med i Champions Leagues Final 4 for første gang, bliver det uden fans på tribunerne.

Grundet coronarestriktionerne i Tyskland oplyser EHF fredag, at man ikke kan tillade fans til finaleweekenden i den enorme LANXESS Arena i Køln. Det ærgrer Aalborg-direktør Jan Larsen.

- Det gør helt vildt ondt. Det er trist, for det havde jo været fantastisk for vores fans at kunne tage med til den største begivenhed nogensinde.

- Vi ved, at der var rigtig, rigtig mange nordjyder, der var taget med. Vi har fået vanvittigt mange forespørgsler, siger Jan Larsen til TV 2 SPORT.

Foruden Aalborg er Barcelona, Nantes og Paris Saint-Germain også kvalificeret til Final 4. Hvem der mødes i semifinalerne bliver afgjort ved lodtrækning på tirsdag.

EHF holder døren på klem

LANXESS Arena har plads til omkring 19.000 tilskuere til håndboldkampe, og EHF vil endnu ikke udelukke, at forbuddet mod tilskuere kan ændres, hvis coronapandemien tillader det.

- Vi følger situationen tæt og er klar til at reevaluere, hvis der sker en markant ændring, siger EHF-præsident Michael Wiederer i en pressemeddelelse.

I Aalborg havde Jan Larsen set den nuværende beslutning komme, og han håber, det bliver muligt at kunne tilbyde klubbens fans et alternativ.

- Det er enormt ærgerligt, men så må vi se, hvad vi kan gøre for at samle dem herhjemme, så de stadig får en oplevelse sammen. Men det bliver aldrig det samme ikke at være i hallen, siger direktøren.

Aalborg Håndbold kvalificerede sig til Final 4 efter en samlet sejr over tyske Flensburg-Handewitt.