Håndbold

BSH er klar til DM-finalen

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold er klar til DM-finalen efter en sejr på 30-25 i den anden semifinale mod TTH Holstebro torsdag aften.

Det første hold til årets DM-finale i HTH Herreligaen er fundet.

For med en sejr på 30-25 over TTH Holstebro sikrede Bjerringbro-Silkeborg Håndbold sig tidligt torsdag aften en plads i DM-finalen mod enten Aalborg eller GOG.

Der spilles bedst af tre kampe i semifinalerne, og da første semifinale i mandags endte 24-24, er BSH med aftenens sejr klar til finalen. Finaleserien begynder den 2. juni.

BSH 30-25 TTH Holstebro

  • Pausestilling: 12-13
  • Topscorere: Jacob Lassen 8 (BSH), Kay Smits 7 (TTH)
  • Udvisninger:1-1
  • Første semifinale endte 27-27
  • BSH møder enten GOG eller Aalborg i DM-finalen

Sådan forløb kampen

Semifinalen begyndte i et relativt lavt tempo rent målscoringsmæssigt, og længe var det helt tæt mellem de to hold, der fulgtes ad til stillingen 3-3. Men herefter kom hjemmeholdet ind i en forrygende periode, og efter et lille kvarter var BSH pludselig foran med 6-3 efter et par velorkestrerede angreb og et par store TTH-afbrændere. I denne fase havde TTH Holstebro en scoringspause på mere end otte minutter.

Særligt BSHs Sebastian Skube imponerede i den indledende fase, hvor sloveneren noterede sig for både mål og adskillige fremragende assister.

BSH kunne dog ikke for alvor få rystet TTH af sig, og særligt takket være fem mål af Kay Smits i første halvleg var gæsterne hele tiden med i opgøret. Og med ét sekund igen af første halvleg var det faktisk TTH Holstebro, der kom foran, da Odinn Rikhardsson scorede til 13-12, der også blev stillingen ved pausen.

TTH bringer sig foran 13-12 i sidste sekund af første halvleg af DM-semifinalen mod BSH. Video: TV 2 SPORT

Efter pausen udlignede BSH med det samme til 13-13, og det blev symptomatisk for anden halvleg, der blev en yderst tæt affære.

Men Nikolaj Øris leverede en imponerende underhåndsafslutning efter 39 minutters spil, hvor BSH-profilen trak den helt nede fra gulvhøjde og op i toppen af TTH-målet og scorede til 19-18. Og det var som om, at den Øris-afslutning gav et ekstra boost til hjemmeholdet. For herefter havde BSH en stærk periode rent offensivt, og det kastede en føring på fire mål af sig med tolv minutter igen.

BSH's Nikolaj Øris bragede en underhånd ind nede fra gulvhøjde. Video: TV 2 SPORT

BSHs gode periode kulminerede i en herlig episode, da Sebastian Skube efter en scoring, der i øvrigt var hans femte på fem forsøg, var helt oppe på tribunen og juble med hjemmepublikum. Tænding var der nok af.

Det blev også til en føring på hele fem mål med ti minutter igen, og så var det som om, semifinalen var afgjort. Bjerringbro-Silkeborg Håndbold endte med at vinde 30-25 og er nu klar til DM-finalen i herrernes håndboldliga.

BSH møder enten Aalborg eller GOG i DM-finalen. Den første semifinale mellem de to endte med en sejr på to mål til Aalborg, og den potentielt afgørende anden semifinale spilles også torsdag aften. Se opgøret på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.

TTH møder taberen af den anden semifinale i kamp om bronzen.