Kontra

Eggert og Nøddesbo rørte over profilers hyldest

Det er både på og uden for banen, at Jesper Nøddesbo og Anders Eggert har gjort sig bemærket i mere end et årti.

Om en måned er det slut med Jesper Nøddesbos vanvittige skruebold og Anders Eggerts legende afslutninger.

De to håndboldspillere takker af.

Begge kan se tilbage på en forrygende karriere, hvor de ikke kun har spillet sig ind i hjerterne hos håndboldtilskuerne men også hos de kollegaer, de har mødt på vejen. Det gælder både på klub- og landsholdsplan.

I håndboldmagasinet KONTRA ser de to spillere tilbage på deres tid i håndboldsporten, fortæller om beslutningen om at stoppe, og hvad der skal ske i fremtiden.

Men de får også hver vist en video med tidligere og nuværende håndboldprofiler, som hylder dem (læs ordene længere nede i artiklen).

De flotte ord gjorde stort indtryk på Anders Eggert, hvis sidste kamp bliver i pokalturneringens Final4 19.- 20. juni.

- Jeg bliver altid berørt af at få pæne ord med på vejen. Det er bare vildt at høre fra nogle af de mennesker, jeg sætter sindssygt meget pris på. I øvrigt alle dygtige håndboldspillere. Det er rørende at få pæne ord med på vejen.

- Jeg er glad for, der var positive ord på og uden for banen og også til den hjælp, jeg har forsøgt at give til andre. Jeg håber også stadig, jeg bliver husket for den professionalisme, som jeg forhåbentlig også har repræsenteret undervejs, selvom det har set sjovt ud, fortæller Skjern-fløjen.

Også Bjerringbro-Silkeborgs (BSH) Jesper Nøddesbo blev yderst glad for kollegaernes pæne ord.

- Det kan ikke undgå at gøre en ekstremt glad og stolt. Det rører en.

- Det er rart, at det ikke kun er titler men også vedholdenhed, der bliver lagt mærke til. At der bliver anderkendt, man har været 10 år et sted og kæmpet for det. Jeg er bare glad for alle ordene, siger Nøddesbo, som skal spille med om enten DM-guldet eller -bronzen i denne sæson.

Se hele håndboldmagasinet KONTRA torsdag aften klokken 22.30 på TV 2 SPORT.

Anders Eggerts karriere

 • Født 14. maj 1982

Klubber:

 • 1999-2000: Brabrand
 • 2000-2003: Silkeborg-Voel
 • 2003-2006: GOG
 • 2006-2008: Flensburg-Handewitt
 • 2008-2009: Skjern
 • 2009-2017: Flensburg-Handewitt
 • 2017-2021: Skjern

Landsholdet:

 • 160 landskampe med 581 mål

Største triumfer:

 • EM-guld i 2012 og Champions League-titel i 2014

Først kan du læse ordene om Anders Eggert

Kasper Søndergaard:

Tidligere håndboldspiller og nuværende assistenttræner i Skjern

- Man bliver altid i godt humør, når Anders er i nærheden. Det er lige meget, om det er håndbold, padeltennis, golf, eller man er ude og spise en frokost, så er der altid humør på. Han er en rigtig glad og god dreng.

Henrik Møllgaard:

Håndboldspiller i Aalborg og landsholdsspiller

- Han har været uvurderlig og en spiller, som rigtig mange har lært meget af.

Mads Mensah Larsen:

Håndboldspiller i Flensburg-Handewitt og landsholdsspiller

- Jeg har set, hvor meget han har leget med målmændene, og det har han været en af de bedste til.

Michael V. Knudsen:

​Tidligere håndboldspiller og nuværende sportslig ansvarlig i BSH

- Han er seriøs, selvom man nærmest kan blive irriteret over, at han smiler og leger med bolden. Man ved godt, at det fysiske og kontakten ikke er det, han kan lidt allermest. Hvis man til en træning skulle irritere ham, så skulle man sætte en screening på fløjen og løfte albuen en lille smule, så kunne man måske få lidt vildskab frem.

Henrik Toft:

Håndboldspiller i Paris Saint-Germain og landsholdsspiller

- En rigtig god fyr uden for banen til at hjælpe og vejlede de nye og unge spillere men også bare en rigtig god kammerat.

Kevin Møller:

Håndboldspiller hos Barcelona og landsholdsspiller

- Han har hjulpet mig personligt rigtig meget i karrieren i Flensburg og har også været en tryg skulder, jeg kunne læne mig op ad, da jeg var ny på landsholdet. Så det er en mand, der har betydet utrolig meget for mig.

Thomas Mogensen

Håndboldspiller i SønderjyskE og tidligere landsholdsspiller

- En fantastisk person og bare en rigtig god ven​. Jeg har mange gode minder fra alle de sindssyge ture, vi har været på i udlandet på godt og ondt. Vi har oplevet så mange ting sammen, at vi faktisk i den hårdeste periode jokede med, at vi sov mere på hotelværelse sammen end med vores respektive koner. Så vi har brugt rigtig meget tid sammen.

Flere tidligere og nuværende håndboldspillere hylder Anders Eggert, som stopper karrieren. Video: TV 2 SPORT

Det siger kollegaerne om Jesper Nøddesbo:

Mads Mensah Larsen:

Håndboldspiller i Flensburg-Handewitt og landsholdsspiller

- Det er måske ikke altid, man er med på, hvor enestående det er, at Nøddesbo har spillet 10 år i verdens måske største klub og har vundet Champions League som en af de få danskere. Han har også haft en landsholdskarriere ved siden af, så jeg vil helt sikkert huske ham som en af de største, vi har haft i Danmark.

Jesper Nøddesbos karriere

 • Født 23. oktober 1980

Klubber:

 • 1999-2004: Team Tvis Holstebro
 • 2004-2007: KIF Kolding
 • 2007-2017: Barcelona
 • 2017-2021: Bjerringbro-Silkeborg

Landsholdet:

 • 223 landskampe med 450 mål

Største triumfer:

 • EM-guld i 2008, OL-guld i 2016 samt Champions League-titler i 2011 og 2015

Kevin Møller:

Håndboldspiller hos Barcelona og landsholdsspiller

- Der er virkelig meget kærlighed til ham i Barcelona efter 10 år. Det er noget, få kun kan drømme om, når man tager væk fra et sted. At der stadig er så stor kærlighed til en enkelt person. Det sætter virkelig tingene i perspektiv, hvad han er for en type og et menneske.

Nikolaj Øris:

Håndboldspiller i Bjerringbro-Silkeborg (BSH) og landsholdsspiller

- Han er en af de allerbedste personer at have på et hold. Han er meget opmærksom på hele truppen, han er god til at samle holdet, god til at gå hen til den enkelte, og så synes jeg, han har haft en vanvittig håndboldkarriere

Kasper Søndergaard:

Tidligere håndboldspiller og nuværende assistenttræner i Skjern

- Han er nok den bedste afslutter fra stregen, jeg nogensinde har spillet sammen med. Fuldstændig fantastisk håndled. Kunne både lave skruebold den ene vej, men han havde også skruebolden den anden vej.

Henrik Møllgaard:

Håndboldspiller i Aalborg og landsholdsspiller

- Mit bedste minde med Nøddesbo er fra Final4 i Champions League 2011. Det var virkelig stærkt at se. Han sad det hele igennem, da det gjorde en smule ondt, og han fik at vide, han bare kunne få lov at smutte, og der var ingen forventninger om, han kunne få lov at spille.

- Så mandede han sig op og spillede guddommeligt i Final4. Det undte jeg ham virkelig. At tage det hårde slæb og bare mærke, det gjorde ondt, og at det så belønnede sig til sidst. Det viser noget karakter.

Thomas Mogensen

Håndboldspiller i SønderjyskE og tidligere landsholdsspiller

- En stor dansk personlighed, som har gjort hele håndboldverden opmærksom på, hvor fed en håndboldspiller og et menneske han er.