Håndbold

Ni år efter karrierestop gør legende comeback i storklub

Den tyske storklub Flensburg-Handewitt har hentet målmanden Henning Fritz ind på en kort aftale resten af sæsonen. Fritz stoppede karrieren i 2012.

Forestil dig, at Aalborg Håndbold eller Bjerringbro-Silkeborg henter TV 2 SPORTs aldrende - i håndboldmæssig forstand - eksperter Klavs Bruun Jørgensen eller Claus Møller Jakobsen ind til de afgørende kampe om mesterskabet.

Et lignende scenarie er lige nu en realitet i tysk håndbold, hvor danskerklubben Flensburg-Handewitt har hentet den 46-årige håndboldekspert Henning Fritz, der stoppede sin aktive karriere i 2012.

Jeg ville trods alt ikke have troet på, der var en mulighed for at vende tilbage i håndboldmålet

Henning Fritz

Den spektakulære tilgang kommer i kølvandet på en længerevarende skade til Benjamin Buric, der normalt vogter Flensburg-målet i en duo med norske Torbjørn Bergerud.

Så sent som torsdag aften var Henning Fritz på arbejde i netop Flensborg for Sky Sports, der har håndboldrettighederne i Tyskland. Her analyserede han den uafgjorte ligakamp mellem Flensburg-Handewitt og Rhein-Neckar Löwen.

Pointtabet blev dyrt for hjemmeholdet, der med 54 point nu er tre point efter Kiel i guldduellen med otte kampe tilbage. Kiel mangler dog kun at spille syv kampe, hvilket betyder, at én kamp kan vende op og ned på duellen om førstepladsen.

Tilbage efter ni års fravær

Flensburg-Handewitt beskriver selv i en pressemeddelelse, hvordan valget er faldet på Henning Fritz efter en grundig gennemgang af ledige målmænd på markedet. Sammen er de blevet enige om en aftale for de sidste fem uger af sæsonen.

- Vores søgning efter en passende og kortsigtet løsning viste sig at være vanskelig, men da Henning udviste interesse, var det klart for mig, at det var det, vi skulle gøre. Han bringer en utrolig erfaring med sig, og med den kan han uden tvivl hjælpe Torbjørn rigtig godt og "holde hans ryg fri", siger cheftræner Maik Machulla.

Henning Fritz er lidt af en legende i tysk håndbold. Han fik landsholdsdebut i 1994 og nåede at spille 235 kampe for sit land. Dermed var han også en del af holdet, der vandt EM-guld i 2004, inden det blev til OL-sølv samme år og senere VM-guld i 2007.

På klubplan indledte Fritz karrieren i Magdeburg, hvor han spillede 12 år, inden han både røg forbi THW Kiel (2001-2007) og senest Rhein-Neckar Löwen op til sit karrierestop i 2012. Nu får han så muligheden for at repræsentere endnu en af topklubberne i Tyskland.

- Jeg ville trods alt ikke have troet på, der var en mulighed for at vende tilbage i håndboldmålet. Jeg har holdt mig aktiv flere gange om ugen med crossfit og løb, og jeg føler mig klar til at hjælpe SG (Flensburg-Handewitt) i denne del af sæsonen, siger Henning Fritz og tilføjer:

- Der var ingen tvivl, da Maik spurgte, om jeg kunne hjælpe Torbjørn Bergerud og Felix Backhaus. SG har et utrolig stærkt hold, og jeg er glad for at være en del af det.

Felix Backhaus er til daglig en del af Flensburg-Handewitts U19-hold, og sammen med Bergerud og Fritz bliver det altså en trio, der skal udgøre målmandsteamet i resten af sæsonen.

Klubben tilføjer, at spillertilladelsen allerede er på plads, så Fritz kan komme i spil søndag på udebane mod Lemgo.

Hvis Flensburg-Handewitt ender med at bliver tysk mester, vil det være sjette gang i karrieren, at Fritz er en del af et mesterhold, efter han vandt med Magdeburg i 2001 samt Kiel i 2002, 2005, 2006 og 2007.