Håndbold

- Det er helt sindssygt, siger rørt Mie Højlund

12 år efter klubbens oprettelse kan Odense Håndbold kalde sig danmarksmester.

For første gang nogensinde har Odense Håndbold vundet DM-guld.

Det står klart, efter de orangeblusede i dag besejrede Viborg HK 26-30 på udebane - fynboernes anden sejr i finaleserien, som derfor sender guldmedaljerne til Odense.

En triumf, der naturligvis fik de helt store smil og følelser frem i Odense-truppen.

- Det er helt, helt sindssygt og surrealistisk. For os, der har været i klubben i snart fire år, har det bare været længe undervejs. Det er helt vildt at være danmarksmester lige nu. Jeg er mega rørt, siger Mie Højlund.

Odense endte med at tage mesterskabstitlen hjem efter et højdramatisk finaleopgør. Video: TV 2 SPORT

Tårerne fik frit løb

Med en sejr på 28-20 i det første opgør kunne fynboerne nøjes med ét point mod Viborg i dagens kamp.

Det lignede dog længe en hård opgave for gæsterne, der efter en god start kom bagud 12-10 i første halvleg. Frem mod pausen fandt Mie Højlund og resten af Odense-mandskabet dog et nyt gear, og med fire mål i streg gik de i omklædningsrummet foran 12-14.

I anden halvleg holdt Odense Håndbold fast i føringen og endte med at vinde 26-30.

Althea Reinhardt og Tess Wester var jublende lykkelige, efter Odense Håndbold for første gang nogensinde har vundet en pokal.

Det fik Odense-spillerne til at storme sammen i vild jubel, hvor Althea Reinhardt og Mie Højlund ikke kunne holde tårerne tilbage i fælles krammer.

- Jeg tror bare, vi var glade. Jeg ved ikke, om vi fik sagt noget - vi skreg bare glæden ud, fortæller Mie Højlund.

Det er klubbens første pokal, siden den blev oprettet tilbage i 2009. I 2018 måtte fynboerne nøjes med DM-sølv, mens København Håndbold snuppede guldet.

Også i pokalturneringen har det et par gange været tæt på for klubben. To gange er det blevet til sølv, nemlig i 2018 og 2019.