Håndbold

Aalborg vinder målrig DM-finale

Aalborg Håndbold har den ene hånd på DM-trofæet efter en sejr i den første finale mod Bjerringbro-Silkeborg.

Aalborg Håndbold har taget et stort skridt nærmere DM-guldet.

Onsdag aften vandt de på hjemmebane over Bjerringbro-Silkeborg (BSH) med 37-34 i den første kamp i finaleserien.

Undgår de at tabe i den næste kamp i Silkeborg, ryger guldet til Aalborg.

Næste finale spilles 8. juni og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se nærmere i vores sendeplan.

Til den kamp har nordjyderne formentlig også glæde af deres cheftræner, Stefan Madsen, som ikke var med i den første DM-finale. Han sidder i isolation, fordi han er nær kontakt til en smittet med coronavirus.

Sådan forløb kampen

ritzau

Hjemmeholdet kunne formentligt godt have brugt cheftræneren i begyndelsen af første finale, for BSH lagde godt ud og fik et lille overtag.

Aalborg kæmpede med at finde rytmen i angrebet, men sørgede i den anden ende for, at gæsterne ikke trak fra. Midtvejs i første halvleg stod der 10-8 til BSH.

Men det holdt ikke længe. Nordjyderne kom så småt i gang, og en håndfuld minutter før pausen kom Aalborg foran for første gang i kampen, da Lukas Sandell scorede til 14-13.

Det forblev dog tæt, hvilket pausestillingen 17-17 også vidnede om. Men mens BSH altså kunne glæde sig over at være godt med i kampen, så kom gæsterne ud af første halvleg med et stort minus på holdkortet.

Klaus Thomsen, der er i gang med sin sidste sæson som professionel håndboldspiller, blev således ramt af en skade, der ventes at holde ham ude af alle finalekampene. Dermed har 35-årige Thomsen med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp.

Det begyndte også at gå ned ad bakke inde på banen for BSH. Aalborg startede anden halvleg med fornyet skarphed, og efter små ti minutter stod der 27-21 til hjemmeholdet.

BSH-træner Peter Bredsdorff tog en timeout for at stoppe blødningen, men det hjalp kun i begrænset omfang. Med ti minutter tilbage var Aalborg foran med fire mål og i kontrol.

Buster Juul sendte Aalborg på 35-30 med små fem minutter tilbage, og så begyndte det for alvor at lugte af en nordjysk sejr. Den opstod der aldrig for alvor tvivl om.