Håndbold

Jubel i Aalborg: - Vi afgør DM i to kampe

Aalborg Håndbold vandt 37-34 i den første DM-finale. Dermed kan klubben nå at genvinde mesterskabet inden Final 4 i Champions League.

Efter en lidt vaklende start på den første DM-finalen marcherede Aalborg Håndbold mod guldet i anden halvleg.

Aalborg slog BSH 37-34 på hjemmebane, så nu er målsætningen at genvinde titlen i to kampe.

- Som jeg sagde i semifinalen, så ville vi gerne afgøre det i to kampe. Det regner jeg med, vi gør igen, siger Nikolaj Læsø til TV 2 SPORT.

Det kan lyde som pral, men for et hold, der også skal spille Final 4 i både Champions League og den hjemlige pokalturnering vil det betyde en hel del at undgå den potentielt tredje DM-finale.

- Det vil være en gave at kunne lukke det i to kampe. Det ser uoverskueligt ud, hvis vi skal spille lørdag og søndag i Köln med alt, hvad det indebærer af indtryk, og så skulle ud i en tredje DM-finale. Det vil være en fordel for BSH, så vi satser på at lukke det på tirsdag, siger Henrik Møllgaard.

Aalborgs kampprogram

  • 8. juni: Anden DM-finale mod BSH
  • 12. juni: CL-semifinale mod Paris
  • 13. juni: CL-finale eller -bronzekamp
  • 16. juni: Evt. tredje DM-finale mod BSH
  • 19. juni: Pokalsemifinale mod GOG
  • 20. juni: Pokalfinale eller -bronzekamp

I den første finalekamp haltede Aalborg bagefter i første halvleg. Først mod slutningen af halvlegen fik Aalborg udlignet, og derfra var hjemmeholdet en klasse bedre end gæsterne.

Mikael Aggefors stod en god kamp i målet, mens Lukas Sandell brillerede i angrebet – og det hele skete med træneren isoleret i et sommerhus. Stefan Madsen var kun til stede virtuelt, fordi han er nær kontakt til en person, der er testet positiv for coronavirus.

- Han var med på FaceTime. Han fejrede det hjemmefra, og det er godt at se, han har det godt, siger Lukas Sandell om den lidt specielle situation, hvor træneren var med på en skærm i omklædningsrummet.

- Jeg hørte ikke, hvad han sagde. Der var meget råberi derinde, griner dagens topscorer med ti mål.

Ud over nederlaget må BSH-lejren ærgre sig over, at forsvarsprofilen Klaus Thomsen udgik med en knæskade i første halvleg.