Håndbold

'Følelsesladet weekend' fremkaldte tårer hos NFH-profil

Lærke Nolsøe var yderst rørt efter NFHs pokalsemifinale-sejr over København Håndbold lørdag eftermiddag. For det er sidste weekend med kliken.

Det er en ganske særlig weekend for landsholdsspilleren Lærke Nolsøe.

For henholdsvis lørdag og søndag spiller den 25-årige venstrefløj sine sidste to kampe for Nykøbing Falster Håndboldklub, inden hun skifter til Viborg HK til næste sæson.

Og efter lørdagens semifinale-sejr på 28-27 over København Håndbold, der sikrede Lærke Nolsøe en pokalfinale som afskedskamp i NFH, kunne landsholdsspilleren ikke skjule følelserne længere.

Aner man lidt tårer i øjnene hos dig?

- Ja. Det er meget, meget følelsesladet for mig at spille i den her weekend. De her mennesker og det her hold har betydet alt for mig i rigtig, rigtig lang tid. Så lige nu er det måske en lille smule følelsesladet det hele. Men det er jo kun positivt og fordi, jeg har haft en sindssygt god tid i NFH.

- Og så er jeg nok bare på godt og ondt en lidt for følsom pige, der ikke er god til at holde sådan nogle ting tilbage. Så lige nu er jeg bare sindssygt glad og lettet, siger Lærke Nolsøe til TV 2 SPORT.

Lærke Nolsøe scorede seks mål på otte forsøg i pokalsemifinalen, hvor nordjyden endda blev kåret som kampens spiller.

Fra talent til stjerne i NFH

Lærke Nolsøe kom til Nykøbing Falster Håndboldklub fra Team Tvis Holstebro i 2016.

Og efter fem år som profil i Nykøbing er der ikke noget at sige til, at landsholdsfløjen blev hyldet ganske eftertrykkeligt af de fremmødte NFH-tilhængere i Odense Idrætshal efter lørdagens sejr. Og kærligheden til klubben er gensidig.

- Kort sagt har de jo formet mig som håndboldspiller. Jeg kom som et nærmest fuldstændig uprøvet navn, men de tog imod mig med åbne arme og har givet mig den bedste start på min håndboldkarriere, som jeg overhovedet kunne have ønsket mig.

- Og vi er nok på en underlig måde blevet som en lille familie. Det er en smule vemodigt at skulle derfra, selvom det er et valg, jeg selv har taget. Men lige indtil farvellet er sagt, så synes jeg sgu, det er lidt tungt, siger Lærke Nolsøe.

Men nu kan den kommende Viborg-spiller altså glæde sig over, at den uigenkaldeligt sidste kamp i den gule NFH-trøje bliver en finale.

Nykøbing Falster Håndboldklub møder Odense Håndbold i pokalfinalen søndag kl. 15.15. Se kampen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Johanna Westberg kunne sende bolden i mål fra midten i absolut sidste sekund. Video: TV 2 SPORT