Håndbold

Odense i pokalfinalen efter forlænget spilletid

Odense Håndbold er klar til pokalfinalen efter en sejr over Herning-Ikast i forlænget spilletid i semifinalen ved Final 4-stævnet.

Hvis lørdagens første semifinale ikke fik pulsen op hjemme i stuerne, så må den sene kamp mellem Odense Håndbold og Herning-Ikast i den grad have gjort det.

Kampen blev sendt i forlænget spilletid efter en dramatisk afslutning på den ordinære spilletid. Odense smed bolden væk med syv-otte sekunder tilbage af kampen, og i den anden ende reddede Althea Reinhardt Odense-mandskabet med en suveræn redning i sidste sekund.

I den forlængede spilletid trak Odense stille og roligt fra og vandt 30-28. Og den store Odense-helt var selvsagt lykkelig efter kampen.

- Det er en mega fed følelse. Og så i den her kulisse. Hvor er det bare fedt, siger hun til TV 2 SPORT og sætter ord på de afgørende momenter fra hendes side:

- Vi får snakket godt sammen i forsvaret, og så får vi rettet tingene til. Og så begynder det at fungere. Vi får lidt mere højde på, så kæmpe cadeau til forsvaret også.

Herning-Ikast glipper og smider dem ud i forlænget spilletid med Odense. Video: TV 2 SPORT

Finalen bliver spillet søndag, hvor Odense skal op imod Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH). Det bliver en gentagelse af pokalfinalen fra 2018.

En tæt kamp

Kampen bølgede længe frem og tilbage.

De nykårede DM-vindere fra Odense Håndbold kæmpede hårdt for at sikre sig en finaleplads ved Final 4 mod Herning-Ikast.

Ved pause var det hele lige, hvorefter Herning-Ikast havde teten det meste af anden halvleg. Det fynske hjemmebaneholdet bragte sig dog foran med fire minutter igen.

Althea Reinhardt kom ind i slutfasen, og takket være den danske landholdsmålvogter kom Odense godt tilbage i kampen.

Reinhardt fortsatte de lovende takter, og i den forlængede spillede havde Herning-Ikast utrolig svært ved at passere Odense-keeperen.

Dermed får Odense nu muligheden for at snuppe den eftertragtede The Double, hvor de både løfter DM-guldet og pokalen.

Det kræver dog lige en sejr over NFH søndag.