Håndbold

Nykårede mestre vinder pokalturneringen

Med en 32-26-sejr over Nykøbing Falster i pokalfinalen sørgede Odense-spillerne for klubbens andet trofæ i år.

Odense Håndbold har på otte dage sørget for to trofæer til klubben.

Fynboerne vandt søndag pokalfinalen med en sejr på 32-26 over Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH), og dermed kom The Double i hus.

Odense-spillerne kan juble over anden triumf på lidt over en uge.

Forrige lørdag kunne Odense-spillerne nemlig juble, efter at mesterskabstitlen blev sikret.

Det er de første to trofæer nogensinde til klubben, der blev stiftet i 2009, og det er første gang i syv år, at et kvindehåndboldhold har vundet både pokalen og mesterskabet i samme sæson.

Herning-Ikast fik bronzemedaljer, da holdet tidligere lørdag sikkert vandt kampen om tredjepladsen over København Håndbold med 36-27.

Reinhardt med halvleg

Finalen søndag var en gentagelse af pokalfinalen fra 2018, hvor NFH tog pokalen med hjem. Også i 2019 blev det kun til sølv for fynboerne, der derfor hungrede efter titlen.

Althea Reinhardt var afgørende i målet for Odense, da der lørdag blev spillet semifinaler, og søndag viste hun igen sit kæmpe værd for klubben.

Landsholdskeeperen kom på banen efter godt ti minutter, og derefter scorede NFH kun fem mål i resten af første halvleg, hvor Reinhardt stod med en redningsprocent på 58.

Althea Reinhardt sluttede kampen på 39 i redningsprocent.

Effektive fynboer

Inden da havde NHF ellers fået den bedste start på kampen, og da Reinhardt erstattede Tess Wester i målet, var falstringerne foran med 7-4.

Effektivt angrebsspil fra fynboerne tippede kampen over til deres fordel.

Blandt andet Lois Abbingh, der ellers havde det svært i lørdagens semifinale, så ud til at have lagt problemerne bag sig, og hamrede mål i kassen, og ved pausen var Odense i front med 17-12.

Lois Abbingh blev kåret til finalens bedste spiller.

Tæt på var ikke nok

Føringen blev øget til syv mål i starten af anden halvleg, inden NFH igen fandt rytmen, mens Odense-forsvaret begyndte at fejle, og Reinhardt tabte momentum.

Falstringerne åd sig derfor langsomt ind på Odense og kom tættest på ved 23-25, men Reinhardt diskede op med et par gode redninger til slut, mens Odense-træner Ulrik Kirkely besluttede at spille syv-mod-seks i angrebet.

Det hjalp, og til sidst var der ikke meget spænding om udfaldet. Lois Abbingh blev kampens topscorer med 11 mål på 13 forsøg. Den præstation sikrede hende titlen som årets pokalfighter.