Håndbold

Emil Jakobsen slår 16 år gammel rekord

GOG-fløjen Emil Jakobsen er ny indehaver af rekorden for flest scoringer på en sæson i håndboldligaen.

Ti scoringer skulle han bruge, og ti scoringer leverede han.

Emil Jakobsen sikrede sig mandag aften rekorden for flest scoringer i en sæson, da han scorede sit tiende mål i returkampen om bronzemedaljerne mod TTH Holstebro.

- Jeg er rigtig stolt af at have opnået det. En 16 år gammel rekord - det er da meget fedt at slå sådan en, siger Emil Jakobsen til TV 2 SPORT efter kampen.

Rekorden overtager han fra den tidligere Århus Håndbold-stregspiller Robert Gunnarsson, der med sine 241 scoringer tilbage i 2005 efterhånden har haft æren af den fine rekord i 16 år.

Gunnarsson har tidligere fortalt TV 2 SPORT, at han spændt ville følge med i Jakobsens rekordjagt. En rekordjagt, der nu er slut.

- Det er på tide, at den bliver slået. Jeg har jo haft den i lang tid. Og så er det godt, at det er en ung og god spiller, der slår den. Det glæder mig, for jeg var også ung, da jeg slog den, siger Robert Gunnarsson til TV 2 SPORT og tilføjer dog:

- Inderst inde bliver man lidt skuffet over, at den bliver slået. Selvom jeg er stoppet, er jeg stadig et konkurrencemenneske, siger han og griner.

Spænding om rekorden

Emil Jakobsen havde inden mandagens opgør scoret 232 mål, og der skulle derfor hives endnu en stærk individuel præstation op af hatten, hvis rekorden skulle i hus.

GOG-fløjspilleren kom allerede på tavlen første gang efter to minutter, og derfra gik det slag i slag med scoringerne.

Otte minutter inde i anden halvleg begyndte der for alvor at komme spænding om rekorden, da han scorede sit syvende mål. To minutter senere kom det ottende, efter 43 minutter blev rekorden udlignet, og efter 46 minutter kom det forløsende mål så på en fornem lob-bold.