Håndbold

Ekspert peger på vital mangel hos BSH inden DM-finale

Med en sejr i den første DM-finale har Aalborg Håndbold den ene hånd på DM-trofæet. Nu kan de afgøre det mod Bjerringbro-Silkeborg.

Tirsdag aften kan blive en festlig en af slagsen i Silkeborg. Uanset udfaldet.

Klokken 20 går det løs i JYSK Arena, hvor Aalborg Håndbold med en sejr eller et uafgjort resultat mod Bjerringbro-Silkeborg (BSH) kan kalde sig danske mestre. Lykkes det derimod BSH at vinde på hjemmebanen, skal holdene ud i en tredje og afgørende kamp om det fineste ædelmetal. Der er lagt i ovnen til en gyser.

For en uge siden vandt nordjyderne med 37-34. TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen peger på, at det igen bliver Aalborg, der løber afsted med sejren, og det skyldes særligt én manglende spiller hos BSH.

- Bjerringbro-Silkeborg kommer i en svagere forfatning defensivt til den her kamp, fordi Klaus Thomsen ikke er med. Vi så, hvad det fik af betydning i det første opgør, da han udgik. BSH havde det vanskeligt med at dæmme op for Aalborgs offensiv, lyder vurderingen fra Peter Bruun Jørgensen, der også tildeler dem favoritværdigheden, fordi holdet har et væld af profiler.

I den første DM-finale den 2. juni måtte forsvarsprofilen Klaus Thomsen udgå med en knæskade cirka 13 minutter inde i første halvleg. Efterfølgende fortalte den 35-årige profil, at det var karrierens sidste kamp.

Det er et stort tab for os

Jacob Lassen, højre back i BSH

Optimisme i BSH-lejren

Hjemmeholdet har et altoverskyggende mål i kampen. Og det er ganske enkelt vind eller forsvind.

Det er BSH's højre back Jacob Lassen helt med på.

- Jeg er meget spændt. Det er selvsagt en kamp, vi sindssygt gerne vil vinde, så vi kan kæmpe os ud i et tredje opgør, siger han til TV 2 SPORT.

Den skydestærke back begræder også Klaus Thomsens fravær. Især fordi målene var lidt for mange i den forkerte ende i det første opgør.

- Forsvarsspillet har været det primære fokuspunkt i træningerne. Vi lukkede 37 mål ind, og så vinder man ikke nogle håndboldkampe. Især ikke mod Aalborg, der virkelig er skarpe på det meste.

- Klaus har haft en kæmpe rolle i vores seks-nul-forsvar gennem hele sæsonen, så det er et stort tab, lyder det.

DM-finalen spilles tirsdag aften med kampstart klokken 20, Du kan allerede fra klokken 19 følge med direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.