Håndbold

GOG overrumplet af taktisk trick, mener ekspert

En snu måde at starte kampen på gjorde udslaget for TTH's sejr over GOG mandag aften.

Takket være en smart taktisk finesse er TTH Holstebro stadig med i ræset om bronzemedaljer.

Mandag aften slog vestjyderne GOG med 39-38 og tog dermed revanche fra nederlaget i den første kamp i serien.

TTH-spillerne kom flyvende fra start og bragte sig hurtigt foran med flere mål. GOG-spillerne kunne se til og havde svært ved at følge med de hurtige modstandere.

- De tog et stærkt taktisk initiativ og startede med et syv-mod-seks-spil, og det overrumplede GOG. De var på hælene og fik aldrig rigtig sat nogle tacklinger ind. I de ti første angreb scorede TTH, og så var GOG altså bagefter derfra, lød vurderingen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, da han reflekterede over kampen.

GOG kunne nøjes med et uafgjort resultat for at sikre sig medaljer, og de kom da også bedre med i kampen, efterhånden som den skred frem. Ved pausen viste resultattavlen 22-18, og anden halvleg blev en jævnbyrdig dyst, hvor målnettene blafrede hyppigt i begge ender. Men en god tro på tingene udløste en vestjysk sejr til sidst.

TTH's 34-årige playmaker Allan Damgaard mødte TV 2 SPORT med et stort smil efter opgøret. Han fremhævede, ligesom Peter Bruun Jørgensen, også holdets syv-mod-seks-spil, ligesom stregspillerne var effektive foran kassen.

- Drengene spillede så skarpt og kom til mange chancer. Vi spillede en sindssyg klog kamp, og det vigtigste element var nok, at vi fik godt gang i vores stregspil. Det har haltet lidt de sidste par kampe, men i dag (mandag, red.) ramte drengene den, sagde tomålskytten.

Allan Damgaard var en yderst tilfreds mand efter kampen.

GOG havde ikke brugt tid på TTH-manøvre

GOG's træner Nicolej Krickau var selvsagt skuffet over, at hans mandskab ikke formåede at afgøre serien, men trods en masse forberedelse på TTH's syv-mod-seks-spil roste han sin modstander for taktikken.

- Kredit til dem for det. Vi havde egentlig ikke brugt tid på andet end at forberede os på det, men de har selvfølgelig også brugt noget tid på at arbejde med nogle andre modeller, end dem vi har set indtil nu.

- Det fik de fuld udbytte af, må man sige. Vi kom til at tænke for meget og lave for lidt, lød det til sidst.

Den sidste og afgørende kamp om bronzemedaljerne bliver spillet den 16. juni i Gudme.