Håndbold

Dansker skifter til stor udenlandsk klub

26-årige Sebastian Frandsen skifter THH Holstebro ud med Porto. Danskeren har skrevet under på en toårig kontrakt.

TTH Holstebro-profilen Sebastian Frandsen er klar til et udlandseventyr.

Den danske målvogter har skrevet under på en kontrakt med den portugisiske klub Porto fra den kommende sæson. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

TV 2 SPORT kunne i maj erfare, at TTH Holstebro-profil Sebastian Frandsen var på vej til netop Porto. Det er altså nu på plads, at danskeren får to år i den portugisiske storklub.

- Det var en nem beslutning. Jeg har altid haft lyst til at se, hvilke muligheder min håndboldkarriere ville give mig, og min intention har altid været at være åben for muligheder. Da Porto kontaktede mig, talte jeg med min kæreste, og vi besluttede os for at gøre det.

- Målet er altid at vinde, og vi sigter efter at vinde det portugisiske mesterskab og forsøge at komme så langt som muligt i Champions League, siger Frandsen i forbindelse med sit skifte.

Den 2,04 meter høje keeper har spillet i Holstebro siden 2018. Porto bliver Frandsens første klub uden for de danske landegrænser.

Frandsen havde ellers tilbage i 2014 muligheden for at skifte til selveste Barcelona. Den dengang 19-årige keeper, der netop havde vundet VM-guld med det danske U19-landshold, vurderede, at et skifte til Spanien ville være for stort.

I stedet skrev Frandsen under på to år med Ribe/Esbjerg.

Erstatter afdød målvogter

Sebastian Frandsen bliver med skiftet også den oplagte erstatning til Alfredo Quintana.

Den tidligere portugisiske landsholdsmålmand døde på tragisk vis tilbage i februar.

Alfredo Quintana var med ved VM i januar for Portugal.

Quintana fik et hjertestop i forbindelse med en træning i klubben, men han stod ikke til at redde. Quintana blev 32 år gammel.

Dødsfaldet sendte chokbølger gennem håndboldverdenen, og dengang havde klubben rigtig svært ved at forstå virkeligheden.

- Beskeden, vi aldrig troede, vi skulle dele: Vores kære Alfredo Quintana gik bort i dag. Du vil for altid blive husket som en af vores. En rigtig klubmand. Hvil i fred. For evigt Quintana, skrev FC Porto dengang.

Alfredo Quintana blev født i Cuba, men fik senere portugisisk statsborgerskab og debuterede på landsholdet i 2014. Siden blev det til 66 kampe og deltagelse ved både EM og VM.

Porto valgte efterfølgende at pensionere Quintanas trøjenummer, således at nummer 1 aldrig kommer i brug igen.

Klubben oplyser ikke, hvilket nummer den 26-årige dansker skal spille i.