Håndbold

Lillebror-Øris rørt til tårer af storebrors afsked

De store følelser var i spil efter anden DM-finale, hvor Bjerringbro-Silkeborg sagde farvel til en lang række spillere.

Det var broderkærlighed i sin fineste form, der tirsdag aften udspillede sig midt på halgulvet i Jysk Arena.

Hjemmeholdet BSH havde netop slået Aalborg og tvunget DM-finalerne ud i en tredje kamp, men da den spilles i Nordjylland uden udebanetilskuere, skulle BSH-tilskuerne tage afsked med de spillere, der enten skifter klub eller stopper karrieren.

Klublegenden Mads Øris er med i sidste kategori, og han var meget behørigt sidste spiller i en lang række, der trådte frem til stor hyldest. Hovedpersonen havde selv svært ved at skjule sine følelserne, og det samme var tilfældet hos særligt én bestemt medspiller - lillebror Nikolaj Øris.

- Jeg tror bare, det kommer meget naturligt, når man kan se, at ens bror bliver berørt af situationen. Så tror jeg også selv, at det smitter lidt, sagde 34-årige Nikolaj Øris efter en tur i omklædningsrummet.

Spørgsmål om brødrekram knækkede stemmen

Storebror Øris på 40 år havde forventet at blive rørt af hele situationen.

- Jeg har forholdsvis nemt ved at komme til en tåre, når der kommer sådan noget her, så det havde jeg egentlig regnet med. Især når det nu blev så lykkeligt, som det gjorde her til aften.

Alligevel var krammet mellem ham og Nikolaj Øris noget helt specielt. Det blev bekræftet, da hans stemme knækkede i forsøget på at sætte ord på momentet.

Og hvad med det med at give Nikolaj et kram? Han sagde også inden kampen, han kommer til at savne dig.

- Det er selvfølgelig specielt at have spillet så meget med sin bror. Vi har noget helt specielt sammen der. Det har været fedt at være en del af, og det vil jeg altid se tilbage på med stor stolthed, sagde en tydelig berørt Mads Øris.

Lillebror under storebror en DM-titel

Brødrene har spillet sammen i BSH siden fusionen i 2005 - på nær da Mads Øris var tre sæsoner i Skive fra 2014-2017. Derfor var storebror Øris heller ikke med, da klubben blev dansk mester i 2016.

- Det er det helt rigtige tidspunkt, han stopper. Så krydser jeg bare mine fingre for, vi er dygtige og heldige nok til at vinde den tredje kamp, så han slutter af på den bedste måde, sagde Nikolaj Øris.

Hvad betyder det for dig, han fik den afsked med kampen og kulissen?

- Det betyder meget. Mads har haft en fremragende karriere, men på klubplan har det været lige ved og næsten. Hvis der er noget, jeg under af ham, så er det virkelig at få den DM-titel i sidste forsøg.

Udover Mads Øris sagde BSH også farvel til markante personligheder som Sebastian Skube, Klaus Thomsen og Jesper Nøddesbo.

Tredje og altafgørende DM-finale spilles onsdag den 16. juni.