Håndbold

Aalborg slår PSG og er i CL-finalen

PSG var bedst i første halvleg, men så leverede Aalborg et kæmpe comeback og er i Champions League-finalen.

Mikkel Hansen får ikke opfyldt sin drøm om en Champions League-pokal i denne sæson.

Aalborg Håndbold leverede nemlig en vaskeægte sensation og besejrede Paris Saint-German i semifinalen.

Aalborg Håndbold 35 - 33 Paris Saint-Germain

  • Pausestilling: 15-13
  • Topscorer: Felix Claar (otte mål - Aalborg), Nedim Remili (syv mål - PSG)

- Det kan ikke sammenlignes med noget som helst det her. Det er helt fantastisk, hvad vi har leveret som klub, siger Aalborgs cheftræner, Stefan Madsen, til TV 3 SPORT.

I finalen venter enten franske Nantes eller spanske FC Barcelona. Den kamp spilles senere lørdag.

Det er første gang siden 1976, at et dansk hold står i Champions League-finalen. Dengang tabte Fredericia KFUM kampen om titlen.

Sådan forløb kampen /ritzau

Aalborg fik en skidt start på semifinalen, da venstrefløj Buster Juul brændte på et straffekast i kampens første angreb. Fire minutter senere var PSG foran med 2-0 på to straffekast af Mikkel Hansen.

Først i det niende minut lykkedes det for Aalborg at komme på tavlen til 1-3 i en nervøs start af nordjyderne med tekniske fejl og redninger i det franske mål.

Men også i Aalborg-målet kom der redninger af svenske Mikael Aggefors, og derfor stod der blot 6-3 til PSG efter et kvarter.

Den danske klub kom også bagud med fire, inden der mere succes i angrebsspillet dukkede op anført af den svenske playmaker Felix Claar.

Aalborg fik reduceret til 9-11 og hang bedre på pariserne i resten af første halvleg. Men ført an af et larmende Paris-hjørne i den ellers forholdsvis tomme Lanxess Arena i Köln holdt PSG føringen og gik til pause foran 15-13.

Aalborg leverede stort comeback

Omkring 50 Aalborg-fans havde taget rejsen til Köln, men de fik ikke meget mere at juble over i starten af anden halvleg. Efter 35 minutter bragte PSG sig foran med fem mål for første gang i kampen.

Endnu en gang fik de undertippede nordjyder dog kæmpet sig tilbage, og med godt et kvarter igen var Aalborg blot bagud med 22-23. Det skyldtes særlig en forrygende indsats af unge Simon Gade i målet, der var kommet ind kort inden pausen.

Og med knap ti minutter igen på haluret kom Aalborg helt tilbage i kampen. Med en underhåndsscoring udlignede Nikolaj Læsø til 24-24, og kort efter var Aalborg i front for første gang i semifinalen ved stjernen Felix Claar.

29-29 lød stillingen med fem minutter tilbage af opgøret, og efter endnu et Felix Claar-show var Aalborg i spidsen igen.

Den føring lod Aalborg ikke slippe igen og fuldførte et imponerende comeback og en overraskende sejr på 35-33 over Paris Saint-Germain anført af en forrygende Felix Claar, en skudsikker Nikolaj Læsø og en velspillende Simon Gade.